Gemeente Utrecht

Gezamenlijk persbericht Politie Utrecht en gemeente Utrecht.

Geen extra maatregelen Hoog Catharijne

Naar aanleiding van de aanhoudingen afgelopen donderdagavond op winkelcentrum Hoog Catharijne zullen er geen extra maatregelen genomen worden. Maandagmiddag 31 januari kwamen gemeente en politie Utrecht bijeen. Conclusie van het gesprek is dat de politie op dezelfde manier haar toezicht blijft uitvoeren.

In september vorig jaar bleek opnieuw uit de Veiligheidsrapportage Stationsgebied dat het Stationsgebied steeds veiliger werd. Wel is toen geconstateerd dat jongerenoverlast extra aandacht verdiende. Daarom zijn extra maatregelen genomen om de toenemende jongerenoverlast in het winkelgebied aan te pakken. Deze maatregelen bestaan uit extra inzet jongerenwerkers in het gebied, extra politietoezicht en aanvullende maatregelen van winkeliers.

De incidenten van de afgelopen twee koopavonden zijn voor de partners in het gebied geen aanleiding om andere extra maatregelen te nemen. Wel heeft de burgemeester contact gehad met de Marokkaanse gemeenschap en hebben leden hiervan de gemeente en de politie aangegeven graag behulpzaam te zijn om Marokkaanse jongeren die hinderlijk gedrag vertonen op Hoog Catharijne op dit gedrag aan te spreken.

Noot voor de media:
Voor informatie kunt u contact opnemen met Sari Klatter, bestuurscommunicatie gemeente Utrecht 030 286 14 09 of met Bernhard Jens, politie Utrecht, 030-239 66 66.