Gemeente Zwolle

Vertel uw eigen bomen-verhaal: 31 januari planten Koninklijke boom

Op de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin, maandag 31 januari 2005, plant wethouder Peter Pot in Holtenbroek een koninklijke boom. De linde wordt gepland aan de Poporastraat (grenst aan het Bachplein, nieuwe winkelcentrum in aanbouw) om 13.30 uur. De Stichting Zwolle Groenstad krijgt de eerste folder Herinneringsbomen uitgereikt. De folder is gemaakt om aandacht te schenken aan de geboortebomen en om mensen te vragen hun eigen verhaal te vertellen aan de gemeente over hun boom in de stad. U bent hierbij van harte welkom.

De te planten linde wordt herplant. Dit is de Beatrixboom, die vorig jaar tijdens een storm is omgewaaid. Deze wordt nu herplant.

Geboorteboom
Ter ere van de geboorte van een (klein)zoon of (klein)dochter planten veel ouders en grootouders een geboorteboom. In het Vegtlusterbos in Zwolle is in 2000 voor het eerst een geboorteboom geplant. Dit gebeurt in samenwerking met de stichting Zwolle Groenstad. Het kindje hoeft niet persé een Zwolse burger te zijn. Als iemand als inwoner van Zwolle opa of oma is geworden, dan kan men ook een boom planten ter ere van een kleinkind. Men kan schrijven naar de stichting Zwolle Groenstad, Postbus 1320, 8001 BH ZWOLLE óf de kaart achterin de folder opsturen. De kosten bedragen ¤ 150,--.

Koninklijke bomen
Koninklijke bomen worden geplant ter gelegenheid van de geboorte, de verjaardag of het huwelijk van een lid van het Koninklijk Huis. In 1988 zijn ter gelegenheid van de 50e verjaardag van koningin Beatrix meerdere lindes geplant op verschillende locaties in de stad. In het Ter Pelkwijkpark, het Prins Clauspark en aan de Brinkhoekweg vindt u bijvoorbeeld zo'n Beatrixboom.

Eind 2003 heeft de Centrale Commissie Oranje de gemeente Zwolle een koningslinde aangeboden ter ere van de geboorte van prinses Catharina-Amalia op 7 december 2003. Deze bijzondere boom staat op het Broerenkerkplein.


---