Gemeente Assen


Asbestsanering Paul Krügerstraat

ASSEN, 25 januari '05

De gemeente Assen start maandag 31 januari 2005 met de sanering van met asbest vervuild puin ter plaatse van de Paul Krügerstraat 28-34 in Assen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bork Sloopwerken B.V. uit Stuifzand en zullen ongeveer één week in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden bestaat er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De verontreiniging is september vorig jaar aan het licht gekomen tijdens de sloop van de woningen aan de Paul Krügerstraat. In de achtertuinen bleek onder de schuurtjes op verschillende dieptes puin en asbest aanwezig te zijn. Sindsdien is uit voorzorg het terrein afgezet met hekken en zijn er waarschuwingsborden geplaatst. De gemeente heeft voor de sanering een plan van aanpak opgesteld dat onlangs door de VROM-Inspectie is goedgekeurd.

Tijdens de sanering is er geen gevaar voor de volksgezondheid. De medewerkers van het saneringsbedrijf werken in beschermende kleding om de zwaarste verontreiniging te verwijderen. Dit vooral omdat zij elke dag met verontreinigd materiaal werken. Vervolgens gaat de beschermende kleding uit en wordt de rest van het materiaal verwijderd en afgevoerd naar een erkende verwerker.

De omwonenden zijn op de hoogte gesteld van de sanering.