Gemeente Goes

Persbericht

Start voorbereidende werkzaamheden 2^e fase herinrichting binnenstad

Van 31 januari tot en met 11 februari wordt vooruitlopend op de herinrichting van de straten de riolering in de Kort Kerkstraat en vervolgens de St. Adriaanstraat gerenoveerd. Ook worden alle huisaansluitingen vernieuwd. Gelijktijdig past Delta alle gas-, water- en elektriciteitsleidingen aan en worden deze waar nodig vervangen. Deze voorbereidende werkzaamheden zijn noodzakelijk om bij de definitieve bestrating van deze straten in het kader van het Masterplan Binnenstad ernstige verzakkingen in het nieuwe straatbeeld te voorkomen

De voorbereidende werkzaamheden worden vooruitlopend op de derde en de vierde fase ook uitgevoerd in de Koningstraat, Magdalenastraat, Rijfelstraat, Gouden Muiltje, Vlasmarkt, Singelstraat, Zusterstraat, Kreukelmarkt en Keizersdijk. Omdat de toegang tot de binnenstad en de bevoorrading zo goed mogelijk moet blijven functioneren,worden deze werkzaamheden zo ingepland dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.

Vorig jaar is gestart met de herinrichting van de eerste winkelstraten in de binnenstad. De eerste straten zijn inmiddels voorzien van nieuwe bestrating en straatmeubilair. Vanwege de feestdagen zijn de werkzaamheden in de Gasthuistraat en de Oude Vismarkt uitgesteld. Met de afronding van deze twee straten wordt eind februari/begin maart gestart. Naar verwachting zijn deze straten eind april voorzien van nieuwe bestrating en straatmeubilair.

Bovenstaande werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer er een periode van vorst komt, dan schuiven de genoemde data door.