Koninklijke Ahold


Persbericht

Koninklijke Ahold N.V. Corporate Communicatie

Datum: 31 januari 2005

Ahold rondt verkoop BI-LO en Bruno's
aan Lone Star af

Desinvesteringsplan vrijwel afgerond

Zaandam, 31 januari 2005 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de verkoop van haar Amerikaanse retailbedrijven BI-LO en Bruno's aan een aan Lone Star Funds gelieerde onderneming met succes is afgerond.

Ahold en Lone Star voltooiden met succes de transactie die op 23 december 2004 werd aangekondigd. De afronding was afhankelijk van de vervulling van hierbij gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

BI-LO en Bruno's zijn twee vooraanstaande supermarktketens in het zuidoosten van de Verenigde Staten met gezamenlijk meer dan 450 supermarkten en een gecombineerde netto-omzet in 2003 van circa EUR 4,7 miljard.

"Wij zijn verheugd dat we de desinvestering van BI-LO en Bruno's aan Lone Star volgens plan hebben kunnen afronden," aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold. "Deze transactie is onderdeel van onze strategie om onze portefeuille te optimaliseren en onze financiële positie te versterken door de schulden te reduceren. We naderen de voltooiing van ons desinvesteringsplan eerder dan gepland en liggen goed op schema op onze `Road to Recovery'," zo besloot hij.

Lone Star Funds, gevestigd in Dallas, Texas, is een vooraanstaande Amerikaanse investeringsmaatschappij die meer dan USD 13 miljard aan activa in beheer heeft met investeringen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ahold nam BI-LO, met het hoofdkantoor in Mauldin, South Carolina, in 1977 over. De onderneming exploiteert 287 winkels in South Carolina, North Carolina, Georgia en Tennessee. BI-LO heeft circa 23.000 medewerkers. Ahold nam Bruno's, gevestigd in Birmingham, Alabama, in 2001 over. De onderneming exploiteert 168 winkels in Alabama, Florida, Georgia en Mississippi. Bruno's heeft circa 11.500 medewerkers.

Albert Heijnweg 1, Zaandam Postbus 3050, 1500 HB Zaandam Tel.: +31 (0)75 659 5720 http://www.ahold.nl Fax: +31 (0)75 659 8302

2005004 1/2

Ahold Corporate Communicatie: 075 ­ 659 5720


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn `forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken betreffende de status van het desinvesteringsplan en het tijdstip waarop het wordt afgerond, de bijdrage die de verkoop van BI-LO en Bruno's levert aan de reductie van Aholds schuldenlast en de vooruitgang van Aholds Road to Recovery -programma. Deze forward- looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward- looking statements. Belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de mogelijkheden van Ahold om andere desinvesteringen in het kader van het desinvesteringsplan af te ronden, enige onmogelijkheid tot of vertraging in de verkrijging van toestemming van de mededingingsautoriteiten, de maatregelen van overheden en toezichthoudende en justitiële instanties, de onmogelijkheid om te voldoen, of vertragingen in het voldoen, aan de voorwaarden voor het afronden van dergelijke andere desinvesteringen, een overschrijding van Aholds verwachte liquiditeitsbehoefte, Aholds mogelijkheden om met succes haar plannen en strategieën uit te voeren, verdeling van de aandacht van het management bij de implementatie van de plannen, de invloed van algemene economische omstandigheden, het optreden van concurrenten en toename van de concurrentie in de markten waarin Aholds dochtermaatschappijen en joint ventures actief zijn, alsmede andere factoren zoals besproken in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden wordt de lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam `Royal Ahold' of kortweg `Ahold'

---



Koninklijke Ahold