Politie Groningen

Persberichten maandag 31 januari 2005

Provincie Groningen 31-01-2005 -

Stadskanaal: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagavond aan de Onstwedderweg een 27-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man reed met hoge snelheid, reden voor een politiepatrouille voor een controle. Bij die controle bleek de bestuurder te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.02 promille alcohol werd vastgesteld. Ook bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Zuidbroek: bekeuring voor afval branden
De politie heeft zondagmiddag in de Stationsstraat in Zuidbroek proces-verbaal opgemaakt tegen een 31-jarige inwoner van die plaats. De man verbrandde geruime tijd afval in een ton. Surveillerende agenten gaven de man een bekeuring en sommeerden hem het vuur uit te maken.

Delfzijl: man en vrouw aangehouden
De politie heeft zondagavond een 50-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Delfzijl aangehouden. De man werd wegens vervelend gedrag uit een café aan de Oude Schans in zijn woonplaats gezet. Hij bleef echter in de directe omgeving van het café rondhangen. In verband daarmee werd de politie gebeld met de mededeling dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De man werd in de Landstraat aangetroffen en aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht en bij het vervolgonderzoek bleek dat de vriendin van de verdachte ook uit het café was gestuurd. Zij werd in de gezamenlijke woning van beiden aangetroffen. In de woning vonden agenten een aansteker in de vorm van een pistool. Die werd in beslag genomen en de vrouw werd aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: fietser licht gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Kerkstraat in Hoogezand is zondagmiddag een 38-jarige fietser uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer botste op de kruising met de Meint Veningastraat met zijn racefiets, vermoedelijk nadat hij door een rood verkeerslicht was gereden, op de auto van een 57-jarige inwoner van Hoogezand. De man kwam te vallen en liep rugklachten op. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
Berichten Groningen Stad volgens