Ingezonden persbericht

Apenstaart.com dient klacht in tegen KPN NV wegens koppelverkoop

BRUSSEL, 20050131 -- Apenstaart.com heeft een klacht neergelegd tegen KPN NV bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit van het Ministerie van Economische Zaken.


KPN wordt ervan beschuldigd oneerlijke handelspraktijken, in het bijzonder koppelverkoop, te hanteren bij de exploitatie van zijn portaalsites Planet.nl en Hetnet.nl.
Apenstaart.com stelt dat KPN zijn dominante positie als internetprovider misbruikt door bij installatie van ADSL, Dial-up en ISDN internetabonnementen zijn websites automatisch als startpagina in te stellen en zo de markt van internetportaalsites domineert.
Zij krijgt daardoor een onnatuurlijk groot deel van de reclameinkomsten in Nederland en schermt de markt van portaalsites af ten voordele van Planet.nl en Hetnet.nl.
KPN had naar eigen zeggen als ISP in 2004 een marktaandeel van 43% en is daarmee marktleider in Nederland. Deze dominante positie is echter een logisch gevolg van de monopoliepositie van KPN in de jaren '90, toen het internet de grote doorbraak maakte.
De uitspraak, aldus Apenstaart.com, wordt verwacht binnen enkele maanden.

www.apenstaart.com




Ingezonden persbericht