Politie Zaanstreek-waterland


14:42 30-JAN-05
WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Scheidsrechter mishandeld

De politie heeft een 39- en een 47-jarige voetballer uit Oostzaan aangehouden na mishandeling van een 20-jarige scheidsrechter uit Zaandam. De Zaandammer gaf één van de Oostzaners een rode kaart na herhaaldelijk commentaar op de leiding. Hierop ontstond een dreigende sfeer en de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. De voetballers waren het er niet mee eens en zouden de scheidsrechter bij het verlaten van het veld hebben geslagen. De politie heeft de aangifte opgenomen, getuigen en verdachten gehoord en zal proces-verbaal opmaken. De verdachten zijn na het verhoor vrij gelaten.

00:20 31-JAN-05
EDAM

Man aangehouden voor oude schulden

Een 60-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden omdat er nog een niet betaalde boete voor hem open stond. Ook moest hem een ontzegging tot het besturen van motorrijtuigen en een veroordeling voor diefstal worden medegedeeld. De man werd door agenten herkend toen hij op bezoek was in een horecagelegenheid. Hij deed een vruchteloze poging weg te komen en andere bezoekers probeerden hem te ontzetten. De man is ingesloten aan het politiebureau.

07:47 31-JAN-05
WORMER, PAPIERMAKERSTRAAT

Auto van gemeentewerf gestolen

De politie onderzoekt een inbraak op de gemeentewerf waarbij een auto is gestolen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdagmiddag en maandagochtend. Het prikkeldraad aan de zijkant van het terrein is doorgeknipt, een portocabin opengebroken en een hekwerk van zes meter breed werd gedemonteerd. De gestolen bedrijfsauto is een witte Renault Master met kenteken 40-BN-BT.

08:47 31-JAN-05
ZAANDAM, NOORDIJ IJ- EN ZEEWEG
Gestolen trekker met oplegger teruggevonden
De politie onderzoekt een diefstal van een truck met oplegger met daarop een zeecontainer die was geladen met whisky. Tussen vrijdag 18.00 uur en maandag 03.00 uur is de combinatie weggenomen bij een transportbedrijf. Meerdere containers bleken opengebroken, vermoedelijk om te kijken wat de lading was. Maandagmorgen vroeg werd de combinatie in de provincie Zeeland teruggevonden. De trekker en de inhoud van de container waren in brand gestoken.

15:19 24-JAN-05
PURMEREND, FRESCOBALIDSTRAAT

Hennepplantage in schuur

De politie heeft een 41-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het kweken van hennepplanten in de schuur achter zijn woning. Agenten stelden een onderzoek in met toestemming van de bewoner en troffen in de schuur een plantage aan met 70 planten. De stroom werd via de electriciteitsmeter betrokken. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd en de verdachte is na verhoor heengezonden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-310105

29t/m31-JAN-05
ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN
KROMMENIE, URANUSLAAN/SNUIVERSTRAAT
KOOG AAN DE ZAAN, ZUIDEINDE

Zes drankrijders

Afgelopen weekeinde werden in Zaanstad zes drankrijders van de weg gehaald. Drie van hen bleken al eens eerder wegens het rijden onder invloed te zijn aangehouden. Eén bestuurder, een 39-jarige automobilist uit Zaandam was deze maand al twee keer aangehouden. In de nacht van zondag op maandag werd de dronken man voor de derde keer aangehouden. Agenten zagen de bestuurder op het Prins Bernhardplein in Zaandam rijden. De Zaandammer had drie keer zoveel alcohol op als toegestaan en moest direct zijn rijbewijs inleveren.
Op de Uranuslaan en de Snuiverstraat in Krommenie werden twee drankrijders, een 31-jarige automobilist uit Wormerveer en een 71-jarige automobilist uit Uitgeest, aangehouden. De eerste bestuurder had het meest gedronken. De Wormerveerder had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal, hij kan rekenen op een boete van minimaal E 390,00. De overige drie drankrijders werden aangehouden op het Zuideinde en de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Koog aan de Zaan, de Albert Heijnweg en de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam en de Overtoom in Westzaan.
Tijdens enkele alcoholcontroles op de Noorderveenweg en de Dorpsstraat in Assendelft, de Hemkade en de Tuinierstraat in Zaandam werden zaterdag- en zondagavond in totaal 210 automobilisten aan de kant gezet voor een blaastest. Hier vielen geen drankrijders door de mand.

01:13 29-JAN-05
ILPENDAM, JAAGWEG

Bestuurder onder invloed van drugs

Op de Jaagweg in Ilpendam werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed van verdovende middelen. Een automobilist maakte melding van een vermoedelijk dronken bestuurder. Kort daarop zagen dienstdoende agenten de bewuste auto slingerend over de Jaagweg rijden. De auto werd aan de kant gezet en bij het aanspreken van de bestuurder viel het de agenten op dat de man vergrote pupillen had en nogal traag handelde. De man verklaarde drugs te hebben gebruikt. Hij moest zijn rijbewijs direct inleveren. De in de auto aanwezige drugs werd in beslag genomen.

05:00 30-JAN-05
KOEMARKT, PURMEREND

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Op Koemarkt in Purmerend werden afgelopen weekeinde twee drankrijders aangehouden. Zondagochtend werd het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Amsterdam. De bestuurder had maar liefst drie keer zoveel drank op als toegestaan. Tegen de man werd twee keer een proces-verbaal opgemaakt. Eén voor het rijden onder invloed en één voor het rijden tijdens een rijverbod. Een agent had de dronken man van tevoren namelijk nog gewaarschuwd niet te gaan rijden.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 23-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden. De Purmerender had tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. De man kan rekenen op een boete van minimaal E 480,00 euro.


---- --