NOVA

31 januari 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Kerncentrale Mol
Medewerkers van een kerncentrale die onvoldoende beschermende kleding droegen en dus werden blootgesteld aan stralingsrisico. Of zich moesten douchen met radioactief besmet water. Het gebeurde in de kerncentrale van het Belgische Mol, net over de grens bij Bergeijk. Vier anonieme getuigen verklaarden dat gisteravond in het televisieprogramma Vlaanderen NV van de VRT. Een verslag.

Verkiezingen in Irak
De opkomst in Irak was met 60 procent boven verwachting. De sjiitische meerderheid moest van geestelijk leider al-Sistani gaan stemmen en ook in het Koerdische noordoosten was de opkomst groot. De soennieten uit centraal en noordelijk Irak zijn volgens waarnemers niet naar de stembus gegaan. Vanuit Irak commentaar van de verslaggevers Thomas Erdbrink en Rudi Vranckx.

Proces Michael Jackson
Voor de rechtbank in Santa Maria - Californië - begint vandaag het proces tegen Michael Jackson. Hij wordt beschuldigd van onder meer seksueel misbruik van een minderjarige jongen. Een verslag vanuit Amerika en commentaar van correspondent Twan Huys.