Digitale Gemeente Houten

Actiecomité verwacht einde locatie Houtense windmolens

maandag 31 januari 2005 - Bron: redactie SDGH

Het Comité AR-Veerwagenweg, dat zich inspant tegen de komst van windturbines langs het Amsterdam-Rijnkanaal en de Veerwagenweg in Houten, verwacht dat de gemeenteraad binnenkort tegen het windmolenplan zal stemmen.

Het Comité heeft informatie ontvangen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, waaruit blijkt dat de windmolens voorzien moeten worden van waarschuwingslichten voor de luchtvaart. Ook de hoogte van de windmolens kan problemen opleveren wegens de minimum vlieghoogte van 150 meter voor gebieden buiten de bebouwde kom. Het comité kan zich niet voorstellen dat de gemeenteraad verantwoordelijk wil zijn voor het disco-effect van de toplichten.

Er is daarnaast nog volop discussie over tal van onderwerpen zoals het effect van slagschaduwen, geluidshinder en de kap van bomen. Tijdens de laatste vergadering van de commissie ruimtelijk beheer bleek de Houtense politiek nog te twijfelen over hun standpunt. De fractie Zandbergen was tegen, GroenLinks en Christen Unie waren voor de komst van de windturbines. De overige partijen spraken hun voorkeur nog niet uit en willen voor de raadsvergadering van 15 februari as. zich verder verdiepen in de voor- en nadelen van het windmolenplan.

Meer hierover in de discussie over de windmolens of via www.vdweb.nl/windstreken/news.php

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).