Gemeente Leusden

10-01-05 / Workshops bestuursaansprakelijkheid en riscico-inventarisatie voor (sport)verenigingen

10-01-05
Workshops bestuursaansprakelijkheid en riscico-inventarisatie voor (sport)verenigingen

Heeft een vereniging haar bestuursaansprakelijkheid en risico-inventarisatie voldoende in beeld? Waarvoor kan een bestuur aansprakelijk worden gesteld? En welke risico's zijn er voor een sportvereniging? Vragen waar menig bestuur mee worstelt. Om de clubs hierbij te ondersteunen, organiseert sportzaken gemeente Leusden in samenwerking met Segment en de Rabobank op maandag 31 januari 2005 een tweetal workshops: 'bestuursaansprakelijkheid' en 'risico-inventarisatie sportverenigingen (ARBO-wetgeving)'. De workshops worden gegeven in De Korf, aanvang 20.00 uur en zijn bestemd voor bestuursleden van de (sport)verenigingen in de gemeente Leusden.

Sportzaken Leusden weet dat de sportverenigingen in de gemeente Leusden springlevend zijn en vindt het dan ook belangrijk dat verenigingen en stichtingen ondersteund worden om hun doelen blijvend te kunnen realiseren. Het uitwisselen van kennis is daarvoor een goed middel.
In 2004 heeft de afdeling Sportzaken enkele bedrijven benaderd met de vraag of zij mee wilden werken aan een tweetal workshops voor de bestuursleden van sportverenigingen. Dat vonden zij direct een leuk initiatief, omdat zij vanuit hun identiteit een binding hebben met het lokale verenigingsleven.

Tijdens deze workshops wordt deskundig antwoord gegeven op vragen over de bestuursaansprakelijkheid en de risico-inventarisatie van de aanwezige sportclubs in het kader van de ARBO-wetgeving. Voor vragen over de workshops of voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met Kees Spanjaardt, sportzaken gemeente Leusden, telefoon 033-4961648 of mobiel 06-51297935. Ook per e-mail opgeven is mogelijk via k.spanjaardt@leusden.nl. Of anders via het digitale sportloket van Leusden
---