Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


31 januari 2005


Harderwijk - Politie pakt snelkrakers


De politie heeft op zondagavond (30-01) twee jongens (14,15 jaar) uit Harderwijk aangehouden voor het plegen van een snelkraak in een winkel aan de Deventerweg. Rond 21.20 uur verschaften ze zich de toegang tot het pand door het vernielen van een ruit met een stoeptegel. Ontvreemd werd een laptop en een beamer. Passanten hadden twee daders met bivakmutsen gezien die er per fiets vandoor gingen. Na een snelle zoektocht trof de politie de jongens in de omgeving aan. In een fietstas werden oa een bivakmuts en schroevendraaiers aangetroffen. Het tweetal werd aangehouden en ingesloten. Bij een onderzoek in de woning werden de gestolen goederen aangetroffen. De verdachten worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Harderwijk - Drie man geweldplegers aangehouden
Op zondag (30-01) rond 01.20 uur heeft de politie 3 mannen (20,21,24) uit Harderwijk, Lelystad en Den Haag aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen hadden even daarvoor gevochten en vernielingen aangericht in een horecazaak aan de Vijhestraat.
Ze werden voor verhoor ingesloten en bij controle bleek de Hagenaar nog een boete te hebben openstaan. Na het opmaken van een proces-verbaal én het betalen van de boete werden ze in de loop van de dag heengezonden.


Hattemerbroek - Mishandeling 13 jarige opgelost


De politie heeft 3 jongens (13,14, 16 ) uit Wezep aangehouden voor de mishandeling van een 13-jarige plaatsgenoot op dinsdagmiddag (25-01). Het slachtoffer fietste die middag op de Zuiderzeestraatweg toen hij thv het viaduct A50 door het drietal tot tweemaal toe werd uitgescholden en geslagen. Tevens werden er vernielingen aan zijn fiets gepleegd. De verdachten worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Nunspeet - Drankrijder valt om


Een 51-jarige man uit Purmerend bleek op zondagavond (30-01) onder invloed van alcohol.
De politie trof de man aan op de Van Petersom Ramringweg. Hij was van zijn fiets gevallen en lag in de berm. Toen hij hoorde dat hij een boete kreeg voor openbare dronkenschap weigerde hij verder elke medewerking. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij blies een promillage van 2,31. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Nunspeet - Man aangehouden voor openstaande boete


De politie heeft op maandag (31-01) rond 04.50 uur een 39-jarige automobilist uit Vlissingen aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag op de A28 en werd vervolgens staande gehouden. Bij controle bleek de man nog een boete van E 732 te moeten betalen. Hij
werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de man de boete niet kon voldoen werd hij vervolgens ingesloten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --