Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 013 JAB
Datum: 31 januari 2005

Friese Paardensportprijs 'De Guds' voor familie Kluvers

Maandagmiddag 31 januari jl. heeft gedeputeerde Piet Bijman de paardensportprijs 2004 van de provincie Fryslân uitgereikt aan Bertus en Grietje Kluvers uit Raerd. Het echtpaar heeft zich meer dan dertig jaar ingezet voor het opleiden en begeleiden van jonge, beginnende ruiters en amazones, en op bestuurlijk gebied.

De Friese paardensportprijs wordt 'De Guds' genoemd en bestaat sinds 2003. Destijds is de prijs in de plaats gekomen van de Fryske Hynsteman/frou-prijs van It Fryske Hoars en de Krompanelen Sjeesprijs van Indoor Friesland. De prijs bestaat uit een wisseltrofee (bronzen paard van 50 cm hoog), gemaakt door Hans Jouta uit Ferwerd, en een bronzen afgietsel (18 cm hoog) als blijvend aandenken.

De commissie voor de toekenning van de paardensportprijs adviseerde unaniem 'De Guds' voor het jaar 2004 uit te reiken aan de familie Kluvers. Sinds het moment dat zij in 1974 in Raerd zijn komen wonen, hebben zij zich actief ingezet voor de paardensport en specifiek voor het opleiden van jeugd. Op hun eigen wijze hebben zij een belangrijke plaats ingenomen in de Friese paardensportwereld. De heer Kluvers heeft zich in bestuurlijke zin actief ingezet en als speaker. Mevrouw Kluvers was vooral actief op het gebied van opleiden en begeleiden van beginnende ruiters en amazones.


---- --