Gemeente Winterswijk


31 januari 2005

De heer drs. M.J. van Beem officieel benoemd tot burgemeester van de gemeente Winterswijk

Winterswijk - Bij Koninklijk Besluit van vandaag is de heer drs. M.J. van Beem benoemd tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Winterswijk. Zijn benoeming gaat in op 16 maart 2005. Wanneer de officiële installatie plaats zal vinden is nog niet bekend. Naar verwachting gebeurt dit op of zo spoedig mogelijk na 16 maart aanstaande.

De heer drs. M.J. van Beem is 51 jaar en woont in Neede. Hij is vanaf 1997 to en met 31 december 2004 burgemeester van de gemeente Neede geweest. Voordat hij burgemeester van Neede werd was hij 19 jaar raadslid in de gemeente Elst, waarvan de laatste 10 jaar tevens als wethouder. De heer Van Beem heeft veel ervaring met het openbaar bestuur. Zo is hij momenteel o.a. bestuurslid van het Gelders Genootschap, voorzitter van de Stichting tot Behoud van Boerderij en Erf in Gelderland, voorzitter van het Gelderse Patiënten Consumenten Federatie, vice-voorzitter van de Streekcommissie Oost-Achterhoek (voor plattelandsvernieuwing en reconstructie) en bestuurslid Plattelandshuis Achterhoek. De heer Van Beem is lid van de PvdA.

De heer Van Beem volgt mevrouw C. Stigter op die haar functie als burgemeester van Winterswijk met ingang van 1 maart 2005 neerlegt. Op 24 februari 2005 vindt haar officiële afscheid plaats.