PERSBERICHT - 2005-01-31

Nieuwe brochure 'Kijk dit is echt iets voor de hele familie'

Duitsland: echt iets voor de hele familie

Dat het buurland Duitsland een bestemming is die als het ware is gemaakt voor gezinsvakanties hebben al heel wat families ontdekt. Het hele land is er in feite op ingesteld om gezinnen te ontvangen. Om deze bijzondere kant van Duitsland nog eens te onderstrepen heeft de Deutsche Zentrale für Tourismus besloten het onderwerp gezinsvakanties tot actiethema van het jaar 2005 te maken.

In het kader hiervan is een handzame brochure inde Nederlandse taal verschenen onder de titel Kijk, dit is echt iets voor de hele familie. Het gaat om een kleurrijk boekje van 48 paginas, dat barstensvol staat met inspirerende voorbeelden voor leuke vakantie-activiteiten op Duitse bodem.

Een paar voorbeelden: een bezoek aan s werelds eerste wiskundig doemuseum in Giessen (Hessen), een rondleiding door een heus kasteelspook in het slot van Saarbrücken, kijken hoe films worden gemaakt in Bavaria Filmstad in München of Filmpark Bavelsberg in Potsdam bij Berlijn, je eigen speelgoed ontwerpen in Speelgoedland Stockhausen in het Ertsgebergte of op bezoek gaan in Autostadt Wolfsburg, een attractie die helemaal is gewijd aan autos.

En wat te denken van de Sprookjesroute, een 600 kilometer lange vakantieroute vol sprookjesachtige verrassingen. Zo kun je bijvoorbeeld achter de rattenvanger van Hameln aan of Doornroosje zien wakker kussen in kasteel Sababurg.

Het boekje Kijk, dit is echt iets voor de hele familie! beschrijft ook kant- en-klare arrangementen die tegen een aantrekkelijke vanaf-prijs kunnen worden geboekt. Zoals een appartement of een vakantiehuisje voor maximaal 4 personen bij de kinderboerderij Weidelshof in het bosrijke Naumberg (Hessen) vanaf 34 per dag.

Het boekje inspireert o.a. tot ontdekkingsreizen naar op kinderen afgestemde stedentrips en interessante natuurlandschappen, vakanties op originele boeren- en ruiterhotels. En het maakt duidelijk dat de gezinsvakanties in Duitsland niet alleen geschikt zijn voor kinderen en tieners, maar ook voor ouders en grootouders.

Het boekje bevat een reeks van nuttige adressen, een handig kaartje van Duitsland en een leuke prijsvraag voor kinderen waarmee prachtige prijzen zijn te verdienen.

De brochure Kijk, dit is echt iets voor de hele familie! wordt op verzoek toegestuurd. Bestellen kan via de website van het Duits Verkeersbureau www.duitsverkeersbureau.nl of de folder-bestellijn: 0900-1091029 ( 0,25 p/m). Het boekje is gratis. Er wordt een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten gevraagd.