PERSBERICHT - 2005-01-31

Combinatie fiets- en wandelbeurs scoort bij publiek

De eerste gecombineerde Fietsvakantiebeurs en Wandelmarkt in de Amsterdam Rai bleek een duidelijk succes. Standhouders en bezoekers toonden zich zeer tevreden over de nieuwe opzet. Het evenement op 29 en 30 januari trok 7800 bezoekers. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het vorig jaar.

Opvallend was vooral de duidelijke gerichtheid en de grote interesse van de bezoekers. Behalve de kwantiteit, dus vooral opmerkelijk veel kwaliteit. Andersom bleek er een grote waardering van de bezoekers voor de informatievoorziening door de standhouders. Diverse standhouders moesten op zaterdagavond in allerijl extra materiaal naar de beurs toe zien te krijgen, omdat zij toen al door hun geplande voorraad voor het weekend heen waren.

Ook het uitgebreide lezingenprogramma en de workshops bleken een bron van inspiratie voor de bezoekers. Verder werd nuttige informatie opgedaan in de paviljoens Fietsers informeren fietsers en Wandelen informeren wandelaars.

Eveneens geslaagd was de informatie over het voorkomen van fietsdiefstal. De gemeente Amsterdam en de Fietsersbond hebben hierbij op de beurs samengewerkt. Een ander punt van waardering was de bewaakte fietsenstalling voor de beurs. In deze stalling stonden kostbare fietsen die normaal in Amsterdam niet op straat worden gestald.

Bezoekers gaven ook aanbevelingen mee voor de toekomst. Het meest naar voren kwamen: meer grote fietsmerken, zoals Gazelle, op de beurs; nog meer buitensportartikelen en fietstassen; meer Nederlandse VVVs, meer Duitse toeristische diensten, zoals de Eifel en meer toeristische informatie over Frankrijk (een populaire bestemming voor een fietsvakantie).

De organisatoren zijn zeer verheugd met deze positieve ontvangst van de nieuw opzet. Het plan is om op de ingeslagen weg voort te zetten. Voor volgend jaar wordt bekeken wat er aan de beurs kan worden toegevoegd om de beursbezoekers een nog completer overzicht te bieden.

Zie ook: www.fietsvakantiebeurs.info

Noot voor de redactie,