Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 12 januari 2005

MARATHON GEKTE OP CARTOON NETWORK IN FEBRUARI!

In februari drie keer een weekend lang een Cartoon Network marathon!! Zaterdag en zondag van 6.00 uur tot 21.00 uur.

5/6 februari: Tom & Jerry
Een echte marathon van halsbrekende, katten-meppende en muisjes-stampende toeren. Tom & Jerry behoren tot de bekendste tekenfilmcreaties uit de Hanna Barbera Studio's. Bill Hanna en Joe Barbera zijn de geestelijke vaders van Tom en Jerry die in 1940 voor het eerst op het witte doek verschenen. Het "kat-en-muis"-duo is al 65 jaar actief! Hun populariteit kent geen grenzen. Nog dagelijks kijken miljoenen kinderen van 0 tot 99 jaar naar dit inmiddels klassieke tekenfilmduo. Tom & Jerry wonnen in totaal 7 Oscars.

12/13 februari: Scooby-Doo
Scooby-Doo, de eigenaardige detective hond, beleeft samen met Shaggy, Velma, Daphne en Fred de vreemdste mysterieuze avonturen. Hoewel hij als de dood is voor monsters, geesten, heksen en zijn eigen schaduw, overwint Scooby gelukkig meestal zijn angst en helpt hij zijn vrienden bij het oplossen van mysterieuze zaken, waarbij hij zich vaak op wonderbaarlijke wijze redt uit de meest bizarre ontmoetingen. Scooby-Doo is een van de meest geliefde tekenfilmcreaties uit de Hanna Barbera-studios. In 1969 werd deze tekenfilmserie voor het eerst getoond en is sindsdien niet meer weg te denken van het scherm. De serie is nu één van de langstlopende cartoons in de wereld. Nog dagelijks kijken miljoenen kinderen van 0 tot 100 jaar naar de bangige Scooby-Doo en zijn vrienden.

19/20 februari: De Flintstones
De familie Flintstone (Fred, Wilma en hun dochter Pebbles) en hun buren de Rubbles (Barney, Betty en hun zoontje Bam-bam) zijn twee gemiddelde prehistorische families die leven in het Stenen Tijdperk. Ze zijn in het bezit van de high tech gadgets van hun tijd, een mammoet stofzuiger, een dinosaurus maaimachine, een auto die te voet wordt voortbewogen en nog veel meer. Fred is altijd druk om samen met Barney 'snel geld te maken' wat meestal leidt tot chaotische taferelen.

Cartoon Network

Cartoon Network toont dagelijks de beste, leukste en spannendste cartoons voor alle leeftijden. Het programma van Cartoon Network wordt samengesteld uit de eigen bibliotheek met ruim 10.000 wereldberoemde cartoons van 500 bekende cartoonfiguren uit de studio's van Hanna-Barbera, Warner Bros. alsmede uit de Cartoon Network Studio zelf. Cartoon Network vormt de thuisbasis voor zowel legendarische cartoonhelden als Bugs Bunny, Scooby-Doo, Tom & Jerry, Top Cat, de Jetsons en de Flintstones, als een geheel nieuwe generatie top toon sterren als Johnny Bravo, Cow & Chicken, Dexter's Laboratory, de Powerpuff Girls, Samurai Jack en Ed, Edd 'n Eddy. Daarnaast heeft Cartoon Network een interactieve website die dagelijks honderdduizenden bezoekers trekt. www.cartoonnetwork.nl en www.cartoonnetwork.be staan boordevol informatie over de cartoons, de cartoonsterren en de tv-programma's. Verder zijn er tal van foto's, geluidsfragmenten en films te zien van bijna alle cartoonhelden. De website van Cartoon Network onderscheidt zich door het grote aanbod aan (interactieve) spelletjes.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht