Koninklijke Nederlandse Schaakbond

BIS hoofdsponsor Open NK Snelschaken

Ridderkerk, 12 januari 2005 BIS BV is hoofdsponsor van de 10e editie van het Open Nederlandse Kampioenschap Snelschaken, dat op zaterdag 5 februari 2005 wordt gehouden in het Mercurehotel in Dordrecht. Tevens heeft BIS ("de grootste voor AV Solutions") zich verbonden aan de 11e editie (in 2006) van dit evenement, dat dankzij de hoofdsponsor is omgedoopt tot BIS Blitzchess Marathon.

Prestigieus toernooi
De BIS Blitzchess Marathon trekt schakers vanuit binnen- en buitenland, waaronder tientallen grootmeesters. Winnaars van de afgelopen jaren waren o.a. Jeroen Piket, Loek van Wely, Ivan Sokolov (Nederland), Rafael Vaganian (Rusland) en Joel Lautier (Frankrijk). Dat het toernooi zeer populair is, blijkt wel uit het feit dat binnen 11 minuten nadat de inschrijving was geopend het toernooi al was volgeboekt. Een record in de geschiedenis van dit dynamische schaakevenement, dat een unieke formule kent waarbij alle deelnemers van starterniveau tot en met grootmeesterniveau in één groep spelen. In totaal worden 3400 partijen op één dag gespeeld; na 17 ronden is de toernooiwinnaar bekend.

Kwalificatietoernooi
Aan de vooravond van het toernooi wordt op vrijdag 4 februari een kwalificatietoernooi georganiseerd, waar iedereen die op de wachtlijst staat of graag een generale repetitie heeft voor het hoofdtoernooi op zaterdag, aan kan meedoen. Door dit kwalificatietoernooi maken de schakers op de wachtlijst alsnog kans mee te spelen in de BIS Blitzchess Marathon.

Van subsponsor naar hoofdsponsor
Van 2002 t/m 2004 was BIS al subsponsor van het open NK snelschaken. Door nu als hoofdsponsor te worden verbonden aan dit prestigieuze toernooi, verwacht BIS nog positiever effect op zijn naambekendheid en imago.

---