Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 25 januari 2005

Unieke cijfersafari Safaripark Beekse Bergen tijdens voorjaarsvakantie

Hoeveel kilo vlees eet een leeuw of hoeveel friet eet een bezoeker?

In de voorjaarsvakantie (van zaterdag 5 februari t/m zondag 20 februari) kunnen bezoekers van Safaripark Beekse Bergen een unieke cijfersafari maken. Cijfers vertellen veel over mens en dier in het Safaripark. De gidsen van de Safaribussen vertellen bijvoorbeeld dat verschillende roofdieren van het park ruim 27.000 kilo rundvlees per jaar eten. Op de Wandelsafari is een speciale doe-tocht voor kinderen uitgezet. Hier kunnen ze dieren tellen of raden hoeveel strepen een zebra gemiddeld heeft. Ook komen bezoekers iets over zichzelf te weten. Zo eten de 500.000 gasten van het park per jaar ruim 36.000 kilo friet en meer dan 41.000 frikadellen.

Honderdste gnoe geboren
Cijfers zeggen vaak in korte tijd heel veel over dieren, mensen of een bedrijf. Met ruim 120 hectare is Safaripark Beekse Bergen het grootste dierenpark van Nederland. In het park leven meer dan 1200 dieren van ruim 125 verschillende soorten. Om het afgelopen jaar ruim 520.000 bezoekers een leuke dag te bezorgen, hebben meer dan 350 mensen heel hard gewerkt. In de afgelopen jaren werden maar liefst twintig neushoorns geboren in het park. Dat is een fokrecord binnen dierentuinen op het Europese vaste land. De ruime opzet van het Safaripark leent zich vooral voor het houden van grote kuddes dieren. Er leven maar liefst 17 Grant zebra's en 23 gnoes op de Afrikaanse savanne. Ook werd in het park in 2004 de honderdste gnoe geboren in het Safaripark.

Eetcijfers
Bezoekers zijn vooral geĂŻnteresseerd in de hoeveelheden voedsel die dieren eten. Die cijfers zijn soms ook wel indrukwekkend. Zo drinkt een Afrikaanse olifant dagelijks honderd liter water en eet hij twee balen hooi. Op jaarbasis eten dan ook alle dieren in het park het meeste hooi, bijna 430.000 kilo hooi. De giraffen zijn hierbij erg kieskeurig. Zij eten het liefst Lucernehooi. Hiervan eten zij ruim 4.400 kilo. Ook de gasten van Safaripark Beekse Bergen krijgen honger van een dag vol Afrikaans avontuur. Zij eten meer dan 33.000 kroketten en bijna 56.000 waterijsjes.

Een dagje Afrika in de winter
Ook in de wintermaanden is het mogelijk een dagje Afrika mee te maken op Safaripark Beekse Bergen. Bezoekers komen oog in oog te staan met leeuwen, jachtluipaarden en neushoorns. Er zijn verschillende mogelijkheden om een reis door dit grote dierenpark te maken. Neemt men de Safaribus dan vertelt de gids de meest actuele informatie over de dieren. Echt avontuurlijk is de Wandelsafari. Hier lopen bezoekers over een Afrikaanse savanne en ontmoeten zij bijvoorbeeld de grootste olifant van Europa, Calimero. Het is ook mogelijk om met de eigen auto op safari te gaan.

Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen is te vinden op: www.beeksebergen.nl maar men kan ook bellen met Safaripark Beekse Bergen, tel: 0900-2335732 (0,15 euro p.m.)

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht