Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STUDIO 100

Overzicht langstlopende studio 100 series in TV Toys Museum Dieren

"De wereld van televisie en filmspeelgoed"

Begin oktober werd het startschot gegeven van 15 maanden studio 100 in TV Toys Museum Dieren.

Samson & Gert, Wizzy & Woppy, Big & Betsy, Kabouter Plop, Piet Piraat en K3!

De geschiedenis van al deze Belgische televisie helden wordt verteld aan de hand van originele rekwisieten, originele tekeningen, posters, foto's, merchandising en teksten. In de bioscoop en op verschillende monitoren worden ook verschillende films gedraaid, natuurlijk afleveringen van Samson en Gert en Piet Piraat zullen niet ontbreken.

Vanaf 5 februari 2005.....

.........opent in de grote zaal een overzicht, door middel van verschillende diorama's, van de langstlopende studio 100 series. De scooters uit de K3 film 'het magische medaillon', Rekwisieten uit Kabouter Plop, de koets van Assepoester, het bed en wiegje van Doornroosje zijn slechts enkele rekwisieten die te bewonderen zijn.

De bioscoop en het TV-Kafé zijn helemaal omgetoverd tot 'sprookjesachtige' decors. Centraal staan de rekwisieten van de musicals: Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio, Doornroosje, Robin Hood, Drie Biggetjes en de Kleine Zeemeermin. De kleding, de programmaboekjes, de posters worden voor het eerst geëxposeerd.

In alle vakanties is ook de speciale studio 100 winkel: 'de Kijkbuis' geopend zijn.

Piet Piraat staat zomer 2005 centraal in de buitenactiviteiten van TV Toys. Water, spanning, actie, avontuur.

Dit spektakel mag je niet missen. Kortom al je Belgische helden zijn te bewonderen in TV Toys. Het hele jaar door allerlei activiteiten, voor jong en oud. Look-a-like wedstrijden, karaoke, schminken, films, speurtochten, buitenevenementen. Let op onze website www.tvtoys.nl

Natuurlijk zijn alle andere televisie helden van beeldbuis en het witte doek blijvend te zien in TV Toys Swiebertje, Pipo, alle figuren uit De Fabeltjeskrant, Paulus de Boskabouter, alle tekenfilmfiguren van Walt Disney, Thunderbirds, Dexter, Star Wars, Pokémon, De Flintstones, Pipi Langkous, De Bereboot, Floris, Batman en Robin, Tarzan, de bewoners van Sesamstraat. Ze zijn er allemaal! In mooie televisiedecors met speelgoed, gebruiksartikelen en originele rekwisieten.

TV Toys museum Dieren Wilhelminaweg 21 6951 BM Dieren Tel: 0313 490 888 Fax: 0313 490 889

e-mail: info@tvtoys.nl info: www.tvtoys.nl Openingstijden: vanaf 1 september tot Pasen woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Pasen tot 1 september en alle vakanties maandag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In 2005 zijn we ook de Belgische vakanties 7 dagen per week geopend.

Note: voor foto's van Studio 100 artiesten even een mailtje naar manja@tvtoys.nl