Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Passagiersvliegtuigen en straaljagers in schoolvakantie open voor bezoekers:

Aviodrome opent vliegtuigen voor publiek

Lelystad, 28 januari 2005 - In de voorjaarsvakantie, van 5 t/m 20 februari, mogen de bezoekers van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome een kijkje nemen in verschillende historische vliegtuigen. Bij een aantal van deze museumvliegtuigen kan men plaats nemen in de cockpit. Bij andere kan men de passagiers- of vrachtcabine van binnen bekijken en plaats nemen in de passagiersstoelen. Alle opengestelde historische vliegtuigen behoren tot de omvangrijke collectie van de Aviodrome op de Luchthaven Lelystad, die uit meer dan 100 vliegtuigen bestaat.

Skymaster en Constellation

Bij een aantal beroemde vliegtuigen is de passagierscabine toegankelijk voor bezoekers. In de DC-4 ' Skymaster', waarmee de KLM in 1946 voor het eerst naar New York vloog, kunnen bezoekers de cockpit bekijken en plaatsnemen in de cabine om een film te zien. Ook de 'Connie', de beroemde viermotorige Constellation uit 1948, is toegankelijk voor bezoekers, net als de 'Dove', het vliegtuigtype waarmee Martinair in 1958 zijn activiteiten begon. Een ander bijzonder luchtvaartuig dat de bezoekers van de Aviodrome tijdens deze 'Open Vliegtuigweken' van binnen kunnen bekijken, is de grote Sikorsky S-55 helikopter. Deze helikopter werd in de jaren vijftig en zestig bij de Koninklijke Marine o.a. als reddingshelikopter gebruikt.

Geluidsbarrière!

Cockpits van andere historische vliegtuigen die toegankelijk zijn voor publiek, zijn die van de Hawker Hunter-straaljager, de eerste straaljager van de Koninklijke luchtmacht die in duikvlucht de geluidsbarrière doorbrak; de Fokker Friendship, het meest succesvolle passagiersvliegtuig dat ooit bij de Nederlandse Fokkerfabriek is gebouwd en de Franse Magister-straaljager, waarin veertig jaar geleden de piloten van de Nederlandse luchtmacht werden opgeleid. Bij al deze vliegtuigen kunnen grote en kleine bezoekers plaatsnemen in de cockpit. Bij de Fokker Friendship is ook de passagierscabine toegankelijk.

Valentijnsdag en de romantiek van het vliegen....
Vanaf Valentijnsdag, maandag 14 februari, is het voor romantische bezoekers een week lang mogelijk om samen met hun geliefden, een speciale foto te laten maken bij één van de historische toestellen in de Aviodrome. De kosten voor deze gevleugelde romantiek bedragen ¤ 8,-. De Aviodrome zorgt daarbij voor de romantische sfeer, en daarmee voor een mooie herinnering aan de Valentijnsdag van 2005...

Kinderen

Voor kinderen worden er in de voorjaarsvakantie voortdurend bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten door de museumexpositie en een kinderrrondleidingen op woensdagmiddag. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad is in de voorjaarsvakantie, van 5 t/m 20 februari, dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-AVIODROME (0900- 2846376; 25 ct.p.min.).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl