Time : 12:01:42 PM
Date : Wednesday, February 02, 2005
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

Desso DLW Sports Systems levert opnieuw grasveld voor het Bernabeu stadion van Real Madrid

Dendermonde, 2 februari 2005

Het was menig sportliefhebber al opgevallen dat de grasmat van Real Madrid er de laatste weken niet optimaal bij lag. Real Madrid heeft daarom de expertise van Desso DLW Sports Systems ingeschakeld en heeft besloten om een nieuwe, verstevigde grasmat aan te brengen. Real koos opnieuw voor een natuurgrassysteem dat verstevigd is met kunstgrasvezels, het zogenaamde DD GrassMaster-systeem, waarin zij het volste vertrouwen hebben.

De afgelopen dagen werd de toplaag verwijderd en werden graszoden op rollen geïnstalleerd. De kunstgrasvezels blijven in de onderbouw verankerd en zorgen ervoor dat de nieuwe natuurgraswortels zich snel kunnen verankeren in de ondergrond.
Desso DLW klaarde deze bijzonder uitdagende opdracht in een recordtempo van 3,5 dag. De wedstrijd tegen Espanyol op 5 februari wordt al gespeeld op de nieuwe grasmat. Arrigo Sacchi, Directeur Voetbal van Real Madrid, en Vanderlei Luxemburgo, trainer van het sterrenelftal, inspecteerden het nieuwe veld en complimenteerden Desso DLW met dit huzarenstuk.

Omdat dit in het volle seizoen en tijdens de winter moest gebeuren, is de voorgestelde oplossing de best haalbare keuze voor het moment. Tijdens de zomerstop wordt het tweede deel van het DD GrassMaster-systeem geïnstalleerd. Desso DLW injecteert dan met behulp van computergestuurde machines extra kunstgrasvezels.

De oorzaak van de problemen is terug te voeren op de ongewoon barre weersomstandigheden voor Madrid (enkele weken zware regenval gevolgd door vrieskou). Dit gecombineerd met de veldverwarming die deze extreme situatie niet aankon, zorgde ervoor dat het plaatselijke onderhoudsbedrijf dit probleem niet tijdig kon verhelpen. Dit werd fataal voor de kwaliteit van de toplaag van natuurgras. De kunstgrasvezels zijn niet aangetast.
Om te verzekeren dat het stadionveld in optimale conditie blijft, zoals men mag verwachten van een DD GrassMaster-systeem, volgt een expert van Desso DLW tijdens het hele seizoen de conditie van het nieuwe veld van nabij op.

Real Madrid bevestigde onlangs reeds het vertrouwen in Desso DLW Sports Systems door ook voor het nieuwe trainingscentrum voor Desso-velden te kiezen.

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Dendermonde en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 45 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.

Voor verdere informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Helga Webers
Tel : +32/ 52 262 512 GSM : +32/ 474 994 250
hwebers@armstrong.com
www.dessodlw.com
Desso DLW Sports Systems
Robert Ramlotstraat 89, 9200 Dendermonde, België

URL: http://www.dessodlw.com
http://www.realmadrid.com