Ingezonden persbericht


Dichters openen poëziehoek in de bibliotheek

Op zaterdag 5 februari om 11.00 uur zal in de Bibliotheek aan de Uiverlaan 18 in Maassluis de nieuwe poëziehoek officieel worden geopend door dichters.

Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd bij de opening en de voordrachten aanwezig te zijn. De Maassluise dichteres Henriette Faas presenteert een programma met een keur van zowel professionele als amateur-dichters uit Maassluis en Rotterdam. Ook zal zij uit eigen werk voordragen.

Het geheel wordt muzikaal omlijst door zanger-gitarist Einar Been. Zijn stem doet denken aan het timbre van Cornelis Vreeswijk, en daarmee bezingt hij Rotterdam soms met weemoed, soms met een grijns, soms met een sneer, maar altijd met liefde. Kortom: prachtige muziek. Onlangs verscheen zijn vijfde cd met de titel: Terug naar Rotterdam

Claudia Hendriks en oma Louise lezen het gedicht Koning Larilof van Annie M.G. Schmidt voor. Het gedicht gaat in de familie van Claudia van generatie op generatie. Men is er mee opgegroeid. Claudia en Oma Louise zijn de enigen in de familie die dit nog uit het hoofd kunnen opzeggen. Ook Marcel Thomassen en Joke v.d. Drift zullen aanwezig zijn om enkele gedichten voor te dragen.

Arie Vuyk uit Rotterdam is eigenlijk cabaretier en dat is te merken aan zijn gedichten. Hij won in 2001 het Parkstad Cabaret Festival en in 2004 de Publieksprijs op het Griffioen Cabaret Festival. Vorig jaar verscheen zijn eerste dichtbundel Tegen wil en dank . Hij schreef voor TV, acteerde in een korte film en schrijft momenteel een nieuwe, avondvullende cabaretsolo.

Shoku Tajamollie, afkomstig uit Iran maakte vorige week al zowel in Brielle als in Delft indruk met haar prachtige, rake gedichten, die ze in het Nederlands schrijft en voordraagt.

Jaap van der Hoest leest het gedicht Helios achterna . Het gedicht is gepubliceerd in de bundel Door de oren zien , uitgegeven in 1996, waarin gedichten van blinde en slechtziende dichters zijn opgenomen.

Piet Broekharst schrijft al heel lang gedichten. De laatste tijd krijgt hij veel reacties van mensen die zijn gedichten erg mooi vinden. Dit is voor hem aanleiding om zijn gedichten voor te lezen in de bibliotheek.

Joz Knoop heeft zich de laatste jaren vooral ontpopt als podiumdichter, waar hij helemaal in zijn element is. Hij won al eerder de Rotterdamse Dunya Poëzieprijs en de Jambe Publieksprijs dichter van het jaar . Hij treedt ook veelvuldig en graag buiten op. Zo kom je hem op allerlei culturele festivals tegen. Vorig jaar deed hij mee aan de Nationale Slamfinale. Hij is de uitvinder van het Jozzonet. Van zijn hand zijn al vijf dichtbundels verschenen.

Opening poëziehoek

Zaterdag 5 februari

Aanvang 11.00 uur

Openbare Bibliotheek

Uiverlaan Maassluis

Toegang: gratis

Info: Henriete Faas

010 5917187 06 14355433

info@henriettefaas.com