Ingezonden persbericht


Persbericht

Tweede Haagse vestiging Bagels & Beans opent zaterdag 5 februari

Broodje met gat maakt opmars in Den Haag

's-GRAVENHAGE 4 februari 2005 - Bagels & Beans opent zaterdag 5 februari haar tweede Haagse vestiging op de Plaats 21. In de lunchroom aan het statige plein tegenover de Hofvijver worden ambachtelijk en vers bereide bagels en koffie geserveerd.

Op Passage 39 - in boekhandel Verwijs - bevindt zich sinds december 2004 al een vestiging van de snelgroeiende Nederlandse Bagels & Beans. "Hier is al gebleken dat ook de Hagenaars Bagels & Beans met open armen ontvangen", aldus winkeleigenaar Edward Sellier.

"De Engelse naam doet anders vermoeden, maar Bagels & Beans is een Nederlandse formule", zegt mede-eigenaar Kia van der Laan. "In dit eigentijdse horecaconcept draait alles om de overvloedig belegde bagels - heerlijke warme broodjes met een gat in het midden voor de hartige én de zoete trek. En natuurlijk om de beans - handmatig geselecteerde koffiebonen van La Torcaza Estate. Bagels & Beans is de enige plaats in Nederland waar koffie van deze milieuvriendelijke plantage in Panama wordt geschonken. Daarnaast serveren we versgeperste vruchtensappen, diverse muffins en taarten."

Elke vestiging van Bagels & Beans wil een oase van rust zijn. De keuze voor locaties van nieuwe vestigingen weerspiegelt dit. "In drukke winkelstraten zul je geen Bagels & Beans vinden", zegt Edward Sellier. "Bagels & Beans kiest juist de luwte van andere, gezellige straten in centra van grote Nederlandse steden. In de interieurs domineren zachte, mediterrane tinten en binnenvallend daglicht. Kwaliteit, sfeer en service bepalen het succes van Bagels & Beans. Vooral persoonlijke aandacht is belangrijk: bij ons voel je je geen klant, maar gast."

De bagel dankt zijn naam aan het feit dat de eerste broodjes de vorm hadden van een stijgbeugel (Bügel in het Duits). Volgens de overlevering heeft een lokale Joodse bakker in Oostenrijk ze het eerst gebakken. Hij wilde de koning van Polen bedanken toen deze de Oostenrijkers bevrijdde uit de handen van de Turken. Later exporteerden Joodse emigranten de broodjes naar Amerika. Info: www.bagelsbeans.nl

Over Bagels & Beans

Met de opening van de eerste winkel in 1995 is Bagels & Beans het eerste horecabedrijf in Nederland dat zich specifiek op de bagel richt. Inmiddels is de bagel, mede door de huidige bewuste en gezonde eetgewoonten, uitgegroeid tot een zeer gewilde broodsoort. Op dit moment heeft Bagels & Beans 11 vestigingen in franchise in heel Nederland. Tegen het eind van 2005 zullen dit er zo'n 25 zijn. Voor meer informatie: www.bagelsbeans.nl

Noot voor de redactie (