TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-02-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 05 februari
Z@ppelin (Nederland 3) ­ 07.55 uur

TRAMPOLINESPRINGER ALAN VILLAFUERTE EN
TOPRUITER JOS LANSINK IN Z@PPSPORT

Presentator Barbara Barend gaat de mat op met de mini-judaka's van Sportcentrum Weert voor een gloednieuwe Z@PPSPORT. En dit zit er in:

Robbert Goossens (12 jaar) wilde een stoere sport doen en koos vijf jaar geleden voor schermen. Hij staat twee keer in de week om 5.00 uur op om vóór schooltijd te trainen en doet dat ook nog één keer in de week 's avonds. In de aanloop van het Nederlands Kampioenschap gooide hij daar nog een schepje bovenop. In de repo zien we of alle moeite wordt beloond en hij- net als vorig jaar- de titel op de sabel kan veroveren.

In het '1-Tweetje' stelt Barbara de weer échte vragen waar het om gaat. Dit keer aan Alan Villafuerte, de beste trampolinespringer van Nederland: "Sprong je vroeger op bed?" en "Moet je je benen scheren?"

In 'Move' leert Roy ons een spectaculaire in-lineskatebeweging: hij showt ons de 'grind' in drie stappen.

Isabelle van Straaten (11 jaar) rijdt elke dag op haar twee eigen pony's. Ze is een absolute paardengek. Maar 'snel wenden' - een scherpe bocht maken - geeft problemen. Bovendien: door een verkeerde zit, stoot ze vaak de balk van de hindernis af. Wie kan haar beter helpen dan Jos Lansink: hij was heel vaak Nederlands en ook één keer Olympisch Kampioen in Barcelona. In 'Hellup' zie je hoe ze het ervan afbrengen.

Inge van Nimwegen handbalt bij Omega uit Vianen. In het oude shirt met supermarkt-reclame werd hun club spottend 'C1000' genoemd, maar op de nieuwe kleding en eigenlijk op haar hele club is Inge zó trots, dat ze het de hoogste tijd vindt voor een Z@pptificaat voor 'Omega'.

In de nieuwsflash jeugdsportnieuws uit het hele land:


* Kameraadjesdag Feyenoord: Jordy Suces (11 jaar) zit op de perstribune bij deze dag voor jonge Feyenoord-supporters en wordt een dagje in de rood-witte watten gelegd;
* Minibridge: bridge wordt ook steeds populairder bij kinderen. In Alphen aan de Rijn kwamen uit het hele land kinderen strijden om de titel Alphens Kampioen;
* Jeugdschaatsen: bij de jeugdschaatskampioenschappen in Nijmegen waren de jongste rijders zes jaar, maar de sfeer was die van een volwassen kampioenschap.

Z@PPSPORT wordt herhaald op maandag 7 februari om 13.27 uur.


---



TROS