Provincie Flevoland



Burgerjury ondervraagt Omgevingsplan specialisten

In drie openbare zitting zullen de burgerjurys deskundigen horen over onderwerpen voor het nieuwe Omgevingsplan waarover zij Provinciale Staten gaan adviseren. Die openbare bijeenkomsten vinden de komende drie zaterdagen plaats.

Het omgevingsplan geeft in grote lijnen aan hoe onze provincie er in de toekomst uit gaat zien. De openbare bijeenkomsten zijn een unieke mogelijkheid om inzicht te krijgen in de achtergronden van het Omgevingsplan. De Burgerjurys vormen een (representatieve) doorsnede van de inwoners uit de gebiedsdelen.

Deze mensen ondervragen de specialisten over onderwerpen voor het nieuwe Omgevingsplan. Door vragen te stellen over verschillende onderwerpen krijgen zij een beter beeld van discussies en onderwerpen voor het Omgevingsplan. Hierdoor kunnen ze een gedegen advies geven aan de volksvertegenwoordiging (Provinciale Staten) over het nieuwe Omgevingsplan. Dit proces is een flinke stap vooruit in de wens om de politiek naar de mensen te brengen.

De bijeenkomsten vinden plaats:

* Burgerjury Noordelijk Flevoland:
zaterdag 5 februari 2005, Gemeentehuis Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1 te Emmeloord, 09.30 17.00 uur

* Burgerjury Oostelijk Flevoland:
zaterdag 12 februari 2005, Gemeentehuis Lelystad, Stadhuisplein 2 te Lelystad, 09.30 17.00 uur

* o Burgerjury Zuidelijk Flevoland: 19 februari 2005, Gemeentehuis Almere, Stadhuisplein 1 te Almere Stad, 09.30 17.00 uur

Belangstellenden zijn van harte welkom. Wilt u meer informatie over het omgevingsplan of het werk van de burgerjury ga dan naar het nieuwe Omgevingsplan .