Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Het wijnfeestseizoen in Duitsland gaat van start

De nieuwe edities van de brochures "Winzerfeste" en "Messen-Seminare und Veranstaltungen" zijn uit.

Wijnfeesten

Terwijl de druivenstokken in de wijngaarden nog in volle winterrust verkeren, nemen in de wijnbouwgebieden de eerste wijnfeesten een aanvang. In de Pfalz openden de wijnbouwers uit Freinheim het seizoen met een wandeling onder het thema "rode wijn". In de Moezel ging het dorpje Wawern reeds aan het feesten.

In maart openen andere domeinen in Baden, Franken en de Pfalz hun deuren. Aan de beroemde "Weinstrasse" in Gimmeldingen (Pfalz) wordt de lente begroet met een "Mandelblütenfest".

Wie graag een overzicht krijgt van zowat alle Duitse wijnfeesten in 2005, kan niet zonder de nieuwe "Winzerfeste 2005" brochure van het Duitse Wijninstituut. Meer dan duizend (!) wijn- en wijnbouwersfeesten zijn in een handige brochure op A6 formaat samengevat. Chronologisch gesorteerd per maand en wijnbouwgebied kan men snel de wijnfeesten terugvinden die tussen januari en november dit jaar in idyllische wijndorpjes tussen het meer van Konstanz en Ahr en van Albe tot Saar worden geoganiseerd.

Proeven kan men leren

Voor wie Duitse wijn niet alleen wil proeven maar ook echt professioneel wil leren kennen, is de andere brochure "Messen- Seminare- Veranstaltungen 2005" een must. Zo vind je er bijvoorbeeld de gegevens van de basis- en sensorische seminaries in Wiesbaden, Berlijn en München of evenementen van de wijn- en sommelierschool Koblenz en ook de data van de DLG-sensorische seminaries in terug.

Daarnaast biedt deze brochure een 70-pagina lang overzicht van talrijke evenementen rond Duitse wijn, gaande van proeverijen van jonge wijnen tot wijngala's. Tussen de vele traditionele evenementen zoals de "Pfälzer Barriqueforum" of de prestigieuze "Ball des Weines" in Wiesbaden, vind je er ook jonge initiatieven zoals de "Maikammer wijnmarathon" in de Pfalz.

Een opsomming van belangrijke gebeurtenissen buiten de wijnregio's- zoals de "Internationale Grüne Woche" (Berlijn), de "Weinwelt München" en de verkiezing van de Duitse Wijnkoningin op 7 oktober in Neustadt vervolledigen het geheel.

Wijntoerisme : informatie van het Duits Wijninstituut

Talrijke wijndomeinen bieden sinds lang overnachtings- en vakantieaanbiedingen aan. In verschillende wijnbouwgebieden werken de lokale wijn- en toeristische bureaus trouwens samen om interessante aanbiedingen de geïnteresseerden voor te leggen. Armin Göring, directeur van het Duitse Wijninstituut, ziet in deze gebundelde communicatie een belangrijke maar totnogtoe niet volledig vervulde opgave: "De wijntoeristische aanbiedingen in de wijnbouwgebieden zijn zonder meer talrijk, attractief en aansprekend, maar nog nergens zijn ze nationaal samengevat. Het Duitse Wijninstituut heeft als doel vooropgezet verder te werken aan het uitvoeren van deze taak om zo het toeristische wijnaanbod transparanter te maken. Daarbij zal onze internetsite www.deutscheweine.de een centrale rol spelen."

Zoekmachine op website Duits Wijninstituut

De homepage www.deutscheweine.de toont nu reeds omvangrijke informaties voor aanstaande wijnreizen : de zoekmachine « Reisen zum Winzer » kan terugvallen op een bestand van goed 400 adressen van wijndomeinen en coöperatieven die overnachtingsmogelijkheden aanbieden, een Straußwirtschaft voeren of kelder- en wijngaardbezoeken organiseren. Onder ditzelfde adres vind je eveneens een wijndomeinzoekmachine, waarmee men met over de 900 wijnproducenten contact kan opnemen. Tenslotte kunnen ook alle wijnfeesten en wijnmanifestaties ingekeken worden. Wie toch zijn of haar gading niet vindt, treft onder de rubriek "Wein und Tourismus" verdere organisaties en aanbieders van wijngerelateerde reizen of evenementen.

De brochures "Winzerfeste 2005" en :"Messen, Seminare, Veranstaltungen 2005" kunnen kosteloos aangevraagd worden via de rubriek "folders aanvragen" op de website www.duitsewijn.nl .

Meer informatie :

Informatiebureau voor Duitse Wijn
c/o Primal
Verlengde Poolseweg 34-46
NL-4818 CL Breda
Tel.: + 31 (0)76-52 44 680
Fax: + 31 (0)76-52 45 010
E-mail: info@duitsewijn.nl www.duitsewijn.nl
Of surf naar de DWI-websites www.deutscheweine.de of www.germanwines.de