Politie Zeeland


W-738-2005 Automobiliste rijdt tegen basaltkeien

Op de Plompertweg in Aagtekerke is vrijdagmiddag rond 14.15 uur een 65-jarige Middelburgse met haar auto tegen twee grote basaltkeien gereden.
De vrouw was bij het nemen van een bocht de controle over haar auto verloren waarna ze aan de linkerzijde van de weg tegen de basaltkeien tot stilstand kwam. Haar auto raakte hierbij beschadigd en moest worden weggetakeld. De bestuurster liep door de botsing hoofdpijn op en zou naar een huisarts gaan voor controle.


Z-739-2005 Baldadigheid

Twee jongens van 13- en 16- jaar uit de gemeente Sluis zijn vrijdagavond in Aardenburg aangehouden voor baldadigheid.
Beide jongens hadden kluiten gegooid tegen de gevel en ramen van een nieuwbouwwoning in Aardenburg. Ze zullen worden doorverwezen naar bureau Halt.


W-740-2005 Vlissinger aangehouden voor diefstal scooter

Een 16-jarige Vlissinger is vrijdagavond rond 21.30 uur op het Veerplein in Breskens aangehouden voor diefstal van een scooter.
Tijdens surveillance zagen agenten een viertal scooters over de Promenade in Breskens rijden in de richting van de veerboot. Drie van de vier scooters stopten bij de ingang van de boot maar een reed er snel vandoor. Nadat de agenten de identiteitsgegevens van de bromfietsers op hadden genomen werd in de omgeving gezocht naar de persoon die was weggereden. Deze kwam even later aangelopen. Hij vertelde eerst dat hij hard was weggereden omdat zijn scooter niet verzekerd was. Even later gaf hij aan dat hij de scooter had verstopt en dat hij deze in Knokke (B) had gestolen. De 16-jarige Vlissinger werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na opmaken van proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.


Z-741-2005 Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de Kreupelstraat in Hulst is vrijdagavond rond 21.30 uur een 40-jarige vrouw uit Belsele (B) aangehouden.
Zij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Tevens bleek voor de vrouw nog een boete open te staan van 153 euro. Zij wilde deze niet betalen waarop haar auto buiten gebruik werd gesteld en bij het politiebureau werd gestald. Na opmaken van proces-verbaal werd ze weer in vrijheid gesteld.


O-742-2005 Onder invloed

Op de Sportlaan in Sint Maartensdijk is zaterdag om 01.00 uur een 36-jarige automobilist uit Spijkenisse aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete.


W-743-2005 Alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole op de Poelendaelesingel in Middelburg is vrijdag rond 02.15 uur een 27-jarige Middelburgse automobilist aangehouden.
Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.