Politie Zeeland


O-744-2005 Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed

Van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Tholen is zaterdag rond 02.30 uur het rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed van alcohol.
Op de Ten Ankerweg in Tholen werd van de automobilist een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingenomen en werd hij later met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.


O-745-2005 Automobilist aangehouden voor in bezit hebben van messen

Tijdens een verkeerscontrole op de Jannewekken in Zierikzee is zaterdag rond 03.30 uur een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden.
Onder handbereik van de bestuurder werden in zijn auto een soort hobbymes en twee broodmessen aangetroffen waarop de bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De messen werden in beslaggenomen en de 19-jarige automobilist werd na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.


O-746-2005 Motorrijder onder invloed

Op de Nieuwe Koolweg in Zierikzee is zaterdag om 03.45 uur een 22-jarige motorrijder uit Zierikzee aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.


W-747-2005 Vlissinger moet rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed

Op de Sottegemstraat in Vlissingen is zaterdag om 04.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit die plaats.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Tevens bleek dat zijn auto niet was verzekerd waarvoor hij een bekeuring kreeg. Daarna werd hij weer in vrijheid gesteld.


Z-748-2005 Alcoholcontroles

Op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen werd tussen vrijdag 23.30 uur en zaterdag 01.00 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Hier werden van 15 bestuurders een blaastest afgenomen waarvan niemand in overtreding was.
Tussen 02.00 uur en 03.00 uur werd er gecontroleerd op de Wilhelminastraat in Sas van Gent. Hier bleek een 37-jarige automobilist uit Zelzate (B) met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een boete.


W-749-2005 Man vernielt ruitje

Zaterdag rond 06.00 uur is een 49-jarige Belg aangehouden op het Stationsplein in Vlissingen.
Hij had van een gebouwtje van de NS een ruit ingeslagen en was daarna naar binnengegaan. Hij werd hierbij betrapt door een werknemer van de NS die de man aanhield en de politie belde. De Belg verklaarde dat hij het koud had gekregen en op zoek was naar koffie en daarom het gebouwtje was binnengegaan.





Politie Zeeland