Politie Groningen

Persberichten zaterdag 5 februari 2005

provincie Groningen 05-02-2005 -

Groningen: beledigende man moet nog zitten
De politie hield vrijdagnacht op de Grote Markt een 25-jarige man uit Groningen aan voor belediging. De man riep beledigende teksten naar de agenten en werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat er nog een vrijheidstraf van dertien dagen tegen hem openstond. Hij kreeg een proces-verbaal en werd ingesloten voor het ondergaan van de straf.

Groningen: ruzie na botsing
Een 32-jarige automobilist uit Groningen raakte vrijdagavond in conflict met zijn 37-jarige buurman wiens auto hij had aangereden in de Gelderse Roosstraat. Het conflict escaleerde en een andere 47-jarige buurman verscheen op het toneel met een soort knuppel. De 32-jarige man verklaarde zich verdedigd te hebben met een keukenmes. De buurman met de tafelpoot liep een messteek in zijn been op en zijn maat liep hoofdletsel op. Beide mannen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De 32-jarige verdachte werd aangehouden en is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Noordzeeweg (100 km) werd vrijdagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 2019 passerende voertuigen reden er 6 te hard. Hoogste snelheid 118 km per uur. Op de Beneluxweg (70 km) werden vrijdagmiddag en avond 2670 controles gehouden. Er werden 97 overtredingen geconstateerd.

Groningen: snorfietsster onder uit
Een 42-jarige snorfietsster uit Groningen ging vrijdagmiddag in een bocht op het Heerdenpad onderuit en liep aangezichtsletsel op. Haar achterop zittende dochter werd met knieletsel eveneens voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw verklaarde te moeten uitwijken voor een fietser die de binnenbocht nam terwijl zij hem inhaalde. De fietser reed door na de valpartij van de vrouw.

Groningen: fietsdief gepakt door beveiligers
Een 39-jarige man uit Groningen werd vrijdagmiddag door beveiligingspersoneel betrapt bij het wegnemen van een fiets vanaf de Guldenstraat. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd meegenomen naar het bureau voor nader verhoor en onderzoek. De weggenomen fiets; herenmodel, merk RIH type R-500, kleur blauw/grijs, staat bij de politie gestald.

Stadskanaal: fietsdief
Op de Azielaan in Stadskanaal werd vrijdagnacht een 19-jarige jongen uit Stadskanaal gecontroleerd omdat hij met twee fietsen reed. Hij wilde zich onttrekken aan de controle maar werd in de Schielandlaan aangehouden. De jongen verklaarde de Gazelle damesfiets, type Tour de France gestolen te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal. De fiets staat bij de politie.

Ter Apel: verkeerscontrole
Op het Molenplein in Ter Apel werd vrijdagmiddag een grote algemene verkeerscontrole gehouden. Er werden voor uiteenlopende overtredingen in totaal 39 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere 4 voor teveel vermogen van de bromfiets. Twee brommers werden in beslag genomen in verband met diverse gebreken. 12 snelheidsovertredingen die met de lasergun weden geconstateerd. 4 bonnen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en meerdere bonnen voor technische gebreken aan aanhangers.

Sappemeer / Delfzijl: verkeerscontroles
Op de Noorderstraat in Sappemeer werd vrijdagmiddag een veiligheidsgordelcontrole gehouden. Van de 280 gecontroleerde voertuigen droegen 10 personen geen gordel. In Delfzijl werd vrijdagavond op de Hogelandsterweg en Europaweg een
fietsverlichtingscontrole gehouden. Van de 81 gecontroleerde fietsers bleken er 4 de verlichting niet in orde te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Warffum: alcomobilst in berm vast
Een 25-jarige automobilist uit Warffum kwam vrijdagnacht op de Westervalge in Warffum met zijn wagen vast te zitten in de berm. De man verklaarde in een bocht geschrokken te zijn van een tegemoet komende vrachtwagen waarna hij in de berm kwam. Hij bleek een promillage van 1.15 te hebben. De man kreeg een rijverbod en proces-verbaal. Een berger sleepte de auto uit de berm.

Delfzijl: inbreker overlopen en aangehouden
Een bewoonster van een woning aan de Robbeplaat in Delfzijl overliep bij thuiskomst vrijdagavond een inbreker in haar woning. De 26-jarige man uit Delfzijl vluchtte via een kozijn de woning uit. Op basis van het signalement kon de politie de man op het Skagerak aanhouden. Hij bleek in bezit van inbrekersgereedschap en van goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Adorp / Faan: snelheidscontroles
Op de N361 bij Adorp werd vrijdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 1054 voertuigen werden gecontroleerd. 5 reden sneller dan de limiet van 80 km per uur. Op de Millinghaweg (N980) in Faan werden vrijdagmiddag 458 voertuigen gecontroleerd 5 reden sneller dan de limiet van 80 km per uur. Hoogste snelheid 99 km per uur.