Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht 05-02-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Man van klok gehaald

UTRECHT De politie haalde vrijdagavond een man van een klok op zon vijftien meter boven het Boerhaaveplein. De man had de omheining vernield om toegang tot de klok te krijgen.

Het lukte agenten niet de man te overreden de klok los te laten en mee te komen. Omdat gevaar bestond dat de man zou springen en de veiligheid van de agenten in de klokkentoren in het gedrang kwam, werd is besloten de hulp van specialisten in te roepen. Hierop zijn enkele leden van het arrestatieteam gekomen. Zij gebruikten een hoogwerker van de brandweer om bij de man te komen en probeerden de man te laten schrikken met een harde klap van een speciale granaat, maar ook dat lukte niet. De man bleef vastgeklampt aan de klok.

Met moeite konden de agenten de man uiteindelijk loskrijgen. Hiervoor moesten zij een plaat van de klokkentoren demonteren en geweld toepassen. Ambulancepersoneel heeft de man nog op de klokkentoren een kalmerende injectie gegeven. De man is geboeid naar het politiebureau gebracht en is inmiddels overgedragen aan de hulpverlening.

Vechtpartij langs snelweg

UTRECHT De politie kreeg zaterdagmorgen tegen 01.00 uur een melding van een vechtpartij langs de A28 bij De Uithof. De agenten zagen de vechtpartij, maar toen zij bij de auto stopten, zat het drietal in de auto. Zij bleken zonder benzine te staan en waren voor de lol een schijnvechtpartij begonnen. Twee van de drie bleken te veel te hebben gedronken. Degene die niet gedronken had zat achter het stuur. Hij wilde zijn identiteit niet bekend maken en werd aangehouden. Het bleek een 24-jarige Zeister te zijn, die geen rijbewijs had. De zaak is overgedragen aan justitie.

Aanhouding in zaak

UTRECHT Vanwege een vechtpartij was de politie zaterdagmorgen tegen
01.00 uur in een zaak aan de Mariaplaats. Daar wilden agenten een persoon aanhouden. Een 28-jarige inwoner van Utrecht voldeed niet aan het bevel afstand te houden. Daarop wilden de agenten ook hem aanhouden. De man pleegde echter verzet en greep richting het dienstwapen van de agent. De man is met gepast geweld in de boeien geslagen en ingesloten.