Gemeente Helmond


---

Vragen en antwoorden op aanslag

Naar aanleiding van de aanslag Gemeentelijke Heffingen 2005 die begin deze week bij de meeste mensen op de mat is gevallen, hebben wij een aantal vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Wat betekenen de heffingcodes op het aanslagbiljet Gemeentelijke Heffingen 2005?

* WOZB: WOZ-Beschikking

* OZBGN: Onroerende-zaakbelastingen Gebruiker Niet-Woning
* OZBGW: Onroerende-zaakbelastingen Gebruiker Woning
* OZBEN: Onroerende-zaakbelastingen Eigenaar Niet-Woning
* OZBEW: Onroerende-zaakbelastingen Eigenaar Woning
* RIOGN: Rioolrecht Gebruiker Niet-Woningen
* RIOGW: Rioolrecht Gebruiker Woningen

* DIFLN: Reinigingsrecht Niet-Woningen

* DIFLW: Afvalstoffenheffing Woningen

Waar kan ik een taxatieverslag verkrijgen?
Op het WOZ-Loket (waarde onroerende zaken) kunt u inloggen en uw taxatieverslag raadplegen. U kunt het verslag ook telefonisch aanvragen.

Waaraan kan ik zien dat ik een machtiging voor automatische incasso heb afgegeven?
In het kader Vervaldagen van de betaaltermijn(en) ziet u dan staan: Elke laatste dag van de maanden januari tot en met september. Tevens is de aangehechte acceptgiro onbruikbaar gemaakt.

Waarom kom ik niet in aanmerking voor de Zalmsnip? De Zalmsnip is met ingang van 2005 niet meer opgenomen in de verordening en wordt dus door de gemeente Helmond niet uitgekeerd. Vanuit het Rijk wordt hiervoor ook geen geld meer beschikbaar gesteld.

Wordt het aanslagbiljetbedrag 9 maal van mijn rekening afgeschreven als ik gebruik maak van automatische incasso?
Nee, het aanslagbiljetbedrag is het totale bedrag dat u voor dit jaar dient te betalen. Als u gebruik maakt van automatische incasso wordt dit bedrag gedeeld door 9 en dit wordt maandelijks op de laatste werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven.

Voor afschrijving van de eerste termijn van mijn rekening was mijn saldo niet toereikend. Vervalt nu mijn automatische incasso? Nee, wanneer de incasso in februari voor de tweede keer wordt geweigerd dan vervalt de automatische incasso. U ontvangt dan van de gemeente bericht dat u wordt geacht zelf voor betaling zorg te dragen.

Ik ben vergeten een machtiging af te geven voor automatische incasso. Kan ik mijn aanslag alsnog in termijnen betalen? Ja, u kunt een betalingsregeling treffen met de gemeente. U bent wel verplicht de gemeente te machtigen voor de volgende jaren.

Waarom is het bedrag van mijn aanslag Gemeentelijke Heffingen zoveel hoger dan het bedrag van mijn aanslag OZB van vorig jaar? Op de aanslag Gemeentelijke Heffingen zijn ook de heffingen voor rioolrecht en afvalstoffenheffing opgenomen. Deze betaalde u vorig jaar via de voorschotnota van Brabant Water.

Voor al uw vragen en opmerkingen betreffende de aanslag Gemeentelijke Heffingen zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0492-845900.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking? Voor het maken van bezwaar tegen de WOZ-beschikking kunt u contact opnemen met de afdeling Belastingen van de gemeente. Telefoonnummer 0492-845900.
U kunt ook u bezwaar elektronisch indienen , Bezwaarschrift gemeentelijke heffingen 2005.