Binnensticht, 12.25 uur

Utrecht 05-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Bob of bon? in Binnensticht

DEN DOLDER/DE BILT/ZEIST Van vrijdagavond 4 tot zaterdagmorgen 5 februari vond in het kader van de campagne Bobof bon? in Binnensticht een alcoholcontrole plaats. In totaal werden 16 personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Het totaal aantal aanhoudingen staat met deze controle op 156.

Resultaten

In Den Dolder werd op de Soestdijkerweg gecontroleerd van 19.45 uur tot 22.00 uur. Hier werden 8 personen aangehouden. De uitslag van de blaastest varieerde van 285 tot 465 ug/l. Op de Groenekanseweg in De Bilt werden tussen 22.00 23.00 uur 4 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Tot slot werd in Zeist van 01.15 02.30 uur op de Utrechtseweg en Weteringlaan gecontroleerd. Hier werden 2 automobilisten en een bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed.

Campagne

In de gemeenten Zeist, Bunnik, De Bilt en Driebergen-Rijsenburg houdt de politie van oktober 2004 tot oktober 2005 iedere week alcoholcontroles op diverse locaties in de verschillende gemeenten. Deze intensieve handhavingsperiode heeft vorm gekregen in de campagne Bobof Bon? in Binnensticht? en heeft tot doel om het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen.

Aanhouding openbare dronkenschap

ZEIST De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 februari een 50-jarige man aangehouden voor openbare dronkenschap. De man werd aangetroffen op de Laan van Vollenhove waar hij een raam van zijn eigen woning had ingeslagen. De man werd overgebracht naar het bureau, kreeg een bekeuring en mocht een nachtje zijn roes uitslapen.

Babbeltruc

ZEIST De politie ontving op vrijdagochtend twee meldingen van twee bewoonsters van Dr. Schaepmanlaan en de Dwarsweg over een man aan de deur met een babbeltruc. De bejaarde vrouwen kregen een blanke man met een verzorgd uiterlijk aan de deur die hen vroeg om even geld of een bankpasje te lenen voor een buurvrouw. De beide vrouwen vertrouwden de man niet en gingen niet in op het uitlenen van geld of pas. Hierop ging de man onzeker praten en vervolgens vertrok hij onverrichter zake. De politie waarschuwt mensen om nooit bankpassen aan onbekenden uit te lenen dan wel geld uit te lenen.

Veelpleger aangehouden

ZEIST De politie heeft op vrijdag 4 februari om 15.45 uur op aanwijzing van winkelpersoneel aan de Slotlaan een 40-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Omdat de man als veelpleger is aangemerkt, is de verdachte in verzekering gesteld en wordt overgedragen aan justitie.

Achtervolging na inbraak

BILTHOVEN De politie heeft op vrijdagochtend om 05.15 uur na een inbraakmelding bij een bedrijf aan de Talinglaan de achtervolging ingezet om een verdachte 25-jarige automobilist uit Utrecht aan te houden. Na de melding zag de politie een auto wegrijden bij het pand. Op de Biltse Rading stopte de verdachte na het zien van het stopteken van politie. Toen een agent de man aangaf dat hij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak, ging de verdachte er met zijn auto vandoor. Daarop werd de achtervolging ingezet via de Sartreweg, langs de Veemarkthallen de Utrechtse wijk Tuindorp in. Hier werd de auto uit het oog verloren en later zonder bestuurder teruggevonden in de Gerretsonstraat. De auto is weggesleept voor nader onderzoek.

Bij de inbraak aan de Talinglaan bleek later een klein geldbedrag te zijn weggenomen.