Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht 05-02-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Straatroof: getuigen gezocht

BREUKELEN Vrijdagmiddag 4 februari rond 12.20 uur werd op de Schepersweg in Breukelen een 91-jarige vrouw van haar tas beroofd. Dit gebeurde door een jongen op een zwart-gele scooter zonder kap. Hij reed weg richting een zijsteeg van de Zonswaert en droeg een helm (kleur onbekend), een donkergekleurde spijkerbroek en een lichtgrijze trui.

De vrouw is bij de beroving gevallen en liep verschillende verwondingen op aan armen, benen en gezicht.

Rond deze tijd ging de school net uit. De politie hoopt dat mensen de straatrover hebben gezien. Wie informatie heeft wordt verzocht de politie van Breukelen, wijkteam B.A.L., te bellen; tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Knuppel aangetroffen

MIJDRECHT De politie zag zaterdagmorgen 5 februari rond 02.30 uur bij het aanspreken van een 29-jarige automobilist op de Margrietlaan een knuppel in zijn auto. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Hij weigerde medewerking en de agenten moesten geweld toepassen om de man in de boeien te krijgen. In de auto werd tevens een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

MAARSSEN Agenten zagen zaterdagmorgen 5 februari rond 00.30 uur een vechtpartij op het Bisonspoor. Toen een van de vechtersbazen de agenten zag, ging hij er als een speer vandoor. Om aan zijn aanhouding te ontkomen dook hij een sloot in. Kort daarop kwam een melding dat een autoruit was ingegooid aan de Spechtenkamp. Hier troffen de agenten de man weer aan. Zij moesten pepperspray en de wapenstok gebruiken om hem aan te houden. Het bleek om een 22-jarige inwoner van Maarssen te gaan. Vermoedelijk heeft hij met een klinker de autoruit ingegooid en uit de auto (droge) kleding gestolen. De man is ingesloten. De oorzaak van de vechtpartij is nog niet duidelijk.

Mannen aangehouden

ABCOUDE De politie hield vrijdagmorgen 4 februari tegen 01.00 uur twee mannen aan die zij verdenkt van inbraak in een auto. Het duo, inwoners van Hoofddorp en Maassluis van 19 en 27 jaar, verklaarde op zoek te zijn naar een vriendin. Zij hadden inbrekersspullen bij zich. In hun auto werden spullen aangetroffen die vermoedelijk van inbraak afkomstig waren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Autodiefstal opgelost

WOERDEN Nadat hij de eigenaar had gebeld dat die zijn autosleutels terug kon kopen, kon de politie vrijdagmiddag 4 februari bij het politiebureau van Woerden een 19-jarige inwoner van Veenendaal aanhouden als verdachte van heling. De autosleutels waren volgens de eigenaar eerder met geweld uit zijn woning in Woerden gestolen. De Veenendaler is gehoord en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rood licht controle
WOERDEN Naar aanleiding van klachten dat schooljeugd het rode licht op de kruising Jozef Israelslaan-Rembrandtlaan negeert, hield de politie hier vrijdagmorgen 4 februari een controle. Er werden veertien bekeuringen uitgedeeld. De politie zal hier vaker controleren. De boete voor door rood licht fietsen is 25 euro.