Persberichten Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 05-02-2005

AANTASTEN OPENBARE ORDE

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Parade een 31-jarige Bosschenaar aangehouden. De man gedroeg zich agressief en weigerde op bevel van de agenten zich te verwijderen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Wilhelmus Kervelstraat een 67-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een 36-jarige Bosschenaar bemoeide zich met deze aanhouding en probeerde dit te belemmeren. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de 36-jarige man onder controle te krijgen. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

s-Hertogenbosch-
Dezelfde nacht is in de Parcivalring een 37-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Vlijmen-
Later deze nacht is op de Vlijmense Dijk het rijbewijs van een 29-jarige man uit Drongelen ingevorderd vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Er is proces-verbaal opgemaakt.

s-Hertogenbosch-
In de Orthenseweg is deze nacht een 26-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor hetzelfde feit. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

OPENSTAANDE GEVANGENISSTRAF

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen surveillerende agenten in de Sint Josephstraat een 27-jarige Bosschenaar die nog voor 20 dagen aan gevangenisstraf bleek te hebben openstaan. Toen de agenten de man wilden overbrengen naar het politiebureau probeerde zijn 34-jarige broer dit te belemmeren. Hierop is ook hij aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

AANHOUDING NA VERNIELING

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten op de Markt twee personen een ijzeren staaf door de ruit van een winkel gooien. Na een korte achtervolging kon in de Sint Janssingel een 20-jarige Bosschenaar worden aangehouden. De tweede persoon wist te ontkomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

MANNEN AANGEHOUDEN

Vught-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er in de Vliertstraat zou worden gevochten door een aantal personen. Ter plaatse troffen de agenten een tweetal mannen die zich uiterst recalcitrant gedroegen. De mannen weigerden hun naam te geven en scholden de agenten uit. Hierop zijn de 36-jarige man uit Vught en de 23-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

HARDDRUGS

Schijndel-
Vrijdagavond is op de Rooijseheide een 27-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Bij controle door surveillerende agenten bleek de man een zakje (vermoedelijk) speed bij zich te hebben. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De drugs is inbeslaggenomen.

VERNIELINGEN

Boxtel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van verschillende getuigen dat drie jongemannen in onder andere de Prins Bernhardstraat en de Rechterstraat diverse vernielingen pleegden aan geparkeerd staande autos en straatverlichting. Met behulp van signalementen kon korte tijd later op het politiebureau in Boxtel een 16-jarige verdachte uit deze plaats worden aangehouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee andere verdachten.

BELEDIGING

Veghel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Hintelstraat een 19-jarige jongeman in zijn woonplaats aangehouden. De man beledigde enkele surveillerende agenten. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Uden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

Veghel-
Vrijdagavond is in zijn woning in Veghel een 25-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

MAN ZOEKT SLAAPPLAATS

Veghel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding er op dat moment werd ingebroken in een schuur bij een woning aan de Nieuwe Veldenweg en dat de bewoner de dader aan de praat hield. Ter plaatse troffen de agenten de 22-jarige vermeende inbreker uit Uden. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en verklaarde op zoek te zijn naar een slaapplaatsje. De Udenaar is overgebracht naar het politiebureau om zijn roes uit te slapen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Odiliapeel-
Vrijdagavond is in de Nieuwedijk een 34-jarige Udenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

Uden-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er een persoon probeerde in te breken in autos aan de Goudrenet. Met behulp van signalementen troffen de agenten ter plaatse een 43-jarige man uit Eindhoven. De verdachte had inbrekerswerktuig bij zich. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED

Geffen-
Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een auto op de A59 ter hoogte van Geffen tegen de vangrail was gereden. Ter plaatse troffen de agenten de 64-jarige Osse bestuurder. Na controle bleek de man zwaar onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Oss-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Berghemseweg een 33-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Oss-
Later deze nacht is in de Meijer van Leeuwenstraat eveneens het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige Ossenaar. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Cuijk-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat beveiligingsmedewerkers zojuist een persoon op heterdaad hadden betrapt bij het inbreken in een bedrijf aan de Zwaanstraat. De 23-jarige man uit Cuijk had getracht enkele computers uit het pand weg te nemen. Hij vernielde hierbij een ruit. De verdachte is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk- In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Vorstendom een 57-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.