Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 05-02-2005

Rijden zonder rijbewijs
HOOGEVEEN Een 24-jarige vrouw uit Hoogeveen is vrijdagmiddag aan gehouden door de politie. De vrouw reed over de Jos van Aalderenlaan zonder rijbewijs. De vrouw kreeg een bekeuring. (05-111126)

De politie controleert
ASSEN / Aa en Hunze De politie heeft vrijdag tussen 14.00 uur en 22.00 uur controles gehouden in Assen Noord en de gemeente Aa en Hunze. Daarbij werd dertien keer een bekeuring uitgeschreven. Zo werd een automobilist bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 36km/u. Ook werd een bestuurder bekeurd omdat deze reed over het verdrijvingvlak. Op verschillende plaatsen werd geparkeerd waar dat niet mocht. (05-111209)
ASSEN Ook heeft de politie vrijdag tijdens de koopavond gecontroleerd in het centrum van Assen. Bij deze controle werden 20 personen bekeurd. Het ging hierbij om mensen die hun auto parkeerden op plaatsen waar dat niet mag, fietsers die hun verlichting niet in orde hadden en fietsers die reden in het voetgangersgebied. (05-111218)

Winkeldieven gepakt
ASSEN Vrijdagmiddag is een 47-jarige man uit Assen aangehouden. De man had verschillende artikelen uit een winkel aan De Borgstee meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Het ging onder andere om hondenbotten en een paar sokken. De man werd door personeel aangesproken en is overgedragen aan de politie. Omdat de man al vaker iets gestolen had, kreeg hij een dagvaarding en zal hij zich bij de politierechter moeten verantwoorden. (05-111019)

COEVORDEN Bij een supermarkt aan de Rembrandtlaan werd vrijdag aan het eind van de middag een winkeldief aangehouden. De 46-jarige vrouw uit Coevorden zei in impuls iets gepakt te hebben. Uit onderzoek bleek dat zij al vaker met politie in aanraking was geweest. Ook deze vrouw kreeg een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden (05-111128).

KLAZIENAVEEN Een 13-jarige meisje werd bij een drogisterij betrapt op winkeldiefstal. Het meisje uit Klazinaveen had sieraden gestolen ter waarde van zon 60,-. De sieraden werden terug gegeven aan de winkelier. De zaak zal via Halt worden afgehandeld.(05-111135)

Jongen aangehouden voor vernieling
DWINGELOO De politie heeft een 16-jarige jongen uit Dwingeloo aangehouden in verband met vernieling. Op de Dwingelderdijk werden verschillende brievenbussen vernield. De politie doet onderzoek (05-111266).

Man aangehouden na bedreiging
RODEN Vrijdag is een 40-jarige man uit Leek aangehouden. Hij bedreigde een 25-jarige bewoonster van de Goudenregenstraat met een mes. De politie stelt onderzoek in (05-111125).

Ingebroken in auto
KLAZIENAVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is op verschillende plaatsen in Klazienaveen ingebroken in autos. Uit de auto van een 20-jarige vrouw uit Erica werden onder andere Cds en een Tom-Tom gestolen. De auto stond geparkeerd in de Jonkheer MWC de Jongestraat. Even verder op in de straat werd ook in een auto ingebroken. Een radio-cd speler was de buit. De politie stelt onderzoek in.

Letsel na ongeval
ECHTEN Vrijdagavond raakte een auto met vier inzittenden naast de rijbaan op de Fluitenbergseweg. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De 23-jarige bestuurster uit Oude Pekela had een verkeerde afslag genomen en kwam daardoor op een voor haar onbekende weg. De vrouw heeft een hoofdletsel en rugklachten. Ook een van de inzittenden raakte gewond. Beiden werden overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (05-111191)

ASSEN Een 23-jarige vrouw uit Assen is met klachten over pijn aan haar mond en kaak overgebracht naar het Wilheminaziekenhuis. De vrouw was in de nacht van vrijdag op zaterdag met haar snorfiets tegen een lantarenpaal gereden op het Koopmansplein. Omdat de vrouw vanwege haar klachten niet in staat was om een blaasproef af te leggen is een bloedproef afgenomen.

ZUIDLAREN Een 33-jarige vrouw uit De Groeve raakte vrijdag net na middernacht lichtgewond na een eenzijdig ongeval. De vrouw verloor bij de Havenstraat de macht over het stuur. Vermoedelijk gebeurde dit omdat zij met haar voorwiel tegen de middengeleider kwam. De auto botste tegen een lantaarnpaal, die afknapte en tegen een boom. De vrouw is voor onderzoek mee genomen naar het Martiniziekenhuis in Groningen. (05-111262)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.