Heuvelrug, 13.30 uur

Utrecht 05-02-2005 - Nieuwsberichten districten Heuvelrug

Wildplassen zonder identiteitsbewijs

VEENENDAAL Op de Markt zijn twee Woudenbergers van 19 en 21 jaar aangehouden nadat zij tijdens de bekeuring voor wildplassen geen identiteitsbewijs konden tonen. In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreekst 1.40 uur zag de surveillerende politie de mannen hun behoefte doen tegen een pui en schutting op de Markt. Hiervoor werd een bekeuring uitgeschreven. Beiden konden echter geen geldig legitimatiebewijs tonen en werden meegenomen naar het bureau.

Na controle van de personeelsgegevens kon het duo - voorzien van 50 euro boete voor wildplassen en 50 euro boete voor het niet tonen van identiteitsbewijs het bureau weer verlaten.

Straatroof: buit: bril

VEENENDAAL Een 18-jarige Veenendaler werd vrijdagavond 4 februari rond 19.00 uur op de Eenvoudlaan beroofd van zijn bril. De jongeman reed op zijn fiets en was mobiel aan het telefoneren toen een scooter met twee personen erop naast hem kwam rijden. Hij kreeg een klap in zijn gezicht en met zijn bril gingen de personen op de scooter er vandoor. Vermoedelijk hadden de straatrovers het op de mobiele telefoon van de jongeman voorzien.

Pinpas gestolen

RHENEN Drie meisjes of vrouwen hebben vrijdagmiddag 4 februari rond 14.00 uur op slinkse wijze de pinpas van een 71-jarige man afhandig gemaakt.

De man stond te pinnen aan het Frederik van de Paltshof, toen de drie meisjes of vrouwen achter hem kwamen staan. Zij leidden zijn aandacht af. Later bleek dat de pas die de man terugkreeg niet zijn pinpas was. Inmiddels was met zijn eigen pas geld gepind.