1e persbericht van zaterdag 5 februari 2005

Eindhoven 05-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van mishandeling aangehouden

Op het Stratumseind zijn zaterdag rond 1.00 uur twee mannen van 20 en 21 jaar uit Eindhoven en Helmond aangehouden. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige inwoner van Geldrop kort voor hun aanhouding in een horecagelegenheid op het Stratumseind. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep een gebroken neus op. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachten van vernieling aangehouden

Op de Pieter Poststraat is zaterdag rond 3.10 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarna werden op de Klerklaan nog twee Eindhovenaren van 16 en 18 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een pand aan de 2e Lieven de Keylaan en van een ruit van een woning aan de Pieter Poststraat eerder die nacht. Twee getuigen grepen de verdachten in de kraag en waarschuwden de politie. Hierbij liep één van hen een verwonding aan zijn hand op door een mes van één van de verdachten. Het drietal is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachten van inbraak in auto aangehouden

Op het Havenhoofd is zaterdag rond 4.45 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Later die ochtend werd om 10.50 uur een tweede verdachte, een 21-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Beiden worden verdacht van inbraak in een geparkeerde auto aan de Nachtegaallaan afgelopen nacht. De Eindhovenaren zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Insulindelaan is vrijdag rond 22.00 uur een 37-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,35 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ook op de Lupinestraat werd een 32-jarige automobilist uit Helmond aangehouden die teveel had gedronken. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding op de kruising Leenderweg Korianderstraat door rood rijden en hield hem vervolgens in de Lupinestraat aan. Bij de man werd een promillage van 1,80 gemeten. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw bedreigd bij pinautomaat

Een 25-jarige vrouw uit Eindhoven werd vrijdag rond 22.35 uur bedreigd door twee onbekende mannen toen zij geld wilde pinnen op de Hoogstraat. Zij werd bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De daders zijn vervolgens met een paar honderd euro gevlucht. De daders waren beiden ongeveer 1.70 meter lang, naar schatting 18 jaar en hadden een getinte huidskleur. De mannen hebben een slank postuur en droegen een zwarte jas en een spijkerbroek.

Eindhoven / Veldhoven: Verdachte van mishandeling taxichauffeur aangehouden

Op t College in Eindhoven is vrijdag rond 23.45 uur een 30-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een taxichauffeur op de Heerseweg in Veldhoven eerder die avond. De verdachte zou in Veldhoven in de taxi gestapt zijn samen met een vrouw. Toen de chauffeur vroeg waar ze naar toe wilden zou de man hem in zijn gezicht hebben geslagen. De taxichauffeur, die een verwonding aan zijn lip opliep, is naar Eindhoven gereden en toen hij daar politie zag is hij gestopt om de man aan hen over te dragen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Bij hem werd een busje traangas aangetroffen. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Automobilist onder invloed botst tegen geparkeerde auto

Op de Pastoor Verbraeckenstraat is zaterdag rond 2.40 uur een 34-jarige automobilist uit Enschede met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst. Het geparkeerde voertuig botste vervolgens weer tegen een andere geparkeerde auto. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,30 gemeten. Ook bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Handel: Bromfietser betrapt met snelheid van ruim 90 km/u

Op de Peeldijk zag de politie vrijdagavond rond 20.40 uur een 16-jarige bromfietser uit Sambeek rijden met een snelheid van maar liefst 94 km/u. Het achterlicht van de bromfiets werkte bovendien niet en de bromfietser reed op de rijbaan in plaats van op het fietspad. De bromfiets is in beslag genomen en tegen de bromfietser wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Verdachte van vernieling auto aangehouden

Op de Soeterbeekseweg is zaterdag rond 2.20 uur een 16-jarige jongen uit Nuenen aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding de koplamp van een aan de Soeterbeekseweg geparkeerde auto hebben vernield en krassen op de motorkap hebben aangebracht. De ouders hebben hun zoon op het politiebureau opgehaald. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oost West en Middelbeers: Woninginbraak

In een woning aan de Vestdijk is vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Weggenomen werden een video, een decoder en een paar honderd euro.

Someren: Inbraak in woning

In een woning aan de Vaarselstraat is tussen vrijdag 15.30 uur en zaterdag 00.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Weggenomen werden een laptop, sieraden, geld en een fotocamera.

Sterksel: Inbraak in woning

In een woning aan de Pastoor P. Thijssenlaan is tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 2.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Weggenomen werd voor zover nu bekend ongeveer twintig euro.

Valkenswaard: Computers gestolen

Uit een bedrijf aan de John F. Kennedylaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee computers gestolen. Een raam aan de voorkant van het pand werd vernield om binnen te komen.