Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, zaterdag 5 februari

Alkmaar 05-02-2005 - 15.00 uur

Getuigen gezocht van ongeval

Alkmaar, dinsdag 25 januari 2005.

Op dinsdag 25 januari omstreeks 13.15 uur is het voertuig van een 23-jarige vrouw meerdere keren vermoedelijk opzettelijk aangereden door de bestuurder van een Fiat Tipo (vermoedelijk met een grijze kleur). Het slachtoffer reed in een Volkswagen Golf over de Zeswielen in de richting van de Hertog Aalbrechtweg. De man in de Fiat reed dicht op haar en ter hoogte van de afslag met de Hertog Aalbrechtweg reed hij tegen de Golf aan. Daarna sneed de bestuurder van de Fiat de andere auto ook nog af toen zij over de Hertog Aalbrechtweg de Nollenweg opreed via de oprit. Ook op de N245 reed de Fiat nog twee keer tegen de achterkant van de Golf aan. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze gebeurtenissen. Zij kunnen bellen met de politie in Alkmaar, tel 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Bekeuring voor dumpen afval

Alkmaar, vrijdag 4 februari 2005.

Op de Laat zijn in de ochtend grijze afvalzakken aangetroffen die daar illegaal zijn neergezet. Na een onderzoek bleek de afval afkomstig te zijn van een horecagelegenheid aan de Hekelstraat. De eigenaar kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Winkeldief aangehouden

Alkmaar, vrijdag 4 februari 2005.

Een 33-jarige man uit Alkmaar is rond 15.45 uur aangehouden nadat hij in een winkel aan de Laat cosmetica had gestolen. De man had een speciaal geprepareerde tas met gestolen spullen bij zich. De tas voorkomt dat detectiepoortjes alarm slaan. Een agent in zijn vrije tijd had de man zien toeslaan en hield hem aan bij de uitgang van de zaak. Daarop nam de dief de benen en volgde er een korte achtervolging. De man zal worden gedagvaard.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, vrijdag 4 februari 2005.

Op de Marconistraat is het verkeer gecontroleerd tussen 10.30 en 12.15 uur. Vier bekeuringen zijn uitgeschreven voor het overtreden van de maximum snelheid en vijf voor het niet dragen van een gordel.

Bergen, vrijdag 4 februari 2005.

Op de Dreef en Landweg is het verkeer gecontroleerd. In totaal zijn 27 bekeuringen uitgeschreven , waarvan 17 voor te hard rijden en 6 voor het niet dragen van een gordel.

Alkmaar, vrijdag 4 februari 2005.

Met een video-auto zijn een zestal te hard rijdende autobestuurders gesignaleerd op de Westdijk en N246. Zij krijgen een proces-verbaal.

Heerhugowaard, vrijdag 4 februari 2005.

Een controle op fietsverlichting op de Middenweg heeft 14 bekeuringen tot gevolg gehad.

Poging tasjesroof verijdeld

Schagen, vrijdag 4 februari 2005.

Een 78-jarige vrouw uit Schagen heeft een tasjesrover van zich afgeschud. De vrouw liep rond 18.45 uur met haar rollator over de Fazantenhof toen ze werd aangesproken door een onbekende man. Hij leidde de vrouw af met een opmerking en probeerde vervolgens haar tas uit de rollator te grissen. De tas was echter goed vast gemaakt aan de rollator waardoor het de man niet lukte de tas weg te nemen. De vrouw reed de rollator tegen de schenen van de man, waarop hij zijn pogingen staakte. Hij nam de benen richting de Kievitlaan. De man is tussen 25 en 30 jaar oud, licht getinte huidskleur, slank tot mager postuur, donker haar en een smal gelaat. Hij droeg een donkerblauwe gebreide wollen muts, met een omgeslagen rand, een donkere halflange jas en donkere broek en schoenen.

Kop-staartbotsing

Den Helder, vrijdag 4 februari 2005.

Rond 19.30 uur heeft een aanrijding plaats gevonden op de Callantsogervaart ter hoogte van Noorderhaven. Een 24-jarige autobestuurder uit Den Helder zag te laat een drietal, voor hem op de weg stilstaande, autos. Een aanrijding was het gevolg. Twee gewonden moesten met nekletsel worden vervoerd naar het Gemini Ziekenhuis. Twee autos zijn door de klap total loss. De politie onderzoekt de aanrijding en heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Aanhouding tasjesdief

Hoorn, vrijdag 4 februari 2005.

Een 20-jarige man uit Zwaag heeft op de Huesmolen rond 20.50 uur de portier van een langzaam rijdende auto open gemaakt en een tas van de passagierstoel weggenomen. De man rende vervolgens weg in de richting van de Poortwachter. De 31-jarige beroofde automobiliste uit Hoorn reed achter de man aan en is, toen zij niet meer verder kon rijden, achter de man aangerend. Diverse omstanders hebben de om hulp roepende vrouw geholpen door onmiddellijk achter de man aan te gaan. Uiteindelijk werd de man gevonden in een hoekje van een voortuin, waar hij zich schuil hield. De politie heeft de man aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau. De tas heeft de vrouw terug gekregen.

Man met slok op ingesloten

Hoorn, vrijdag 4 februari 2005.

Een 34-jarige drankrijder zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden op de Tinnegieter. De man was met zijn auto te water geraakt. Bij de alcoholcontrole bleek hij teveel gedronken te hebben. Een nadere ademanalyse op het politiebureau mislukte door tegenwerking van de man, hij is voor de nacht ingesloten.

Drankrijders

Zuid-Scharwoude, vrijdag 4 februari 2005.

Op de Langebalkweg is een 41-jarige drankrijder uit Purmerend aangehouden. Hij blies meer dan 570 ug/l en moet daarom zijn rijbewijs inleveren. Een bloedtest moet uitwijzen hoeveel precies hij heeft gedronken.

Alkmaar, zaterdag 5 februari 2005.

Een 24-jarige drankrijder uit Schermerhorn is aangehouden op de Juliana van Stolberglaan rond 00.15 uur. Hij blies 560 ug/l, dat is ruim tweemaal meer dan is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

Een 45-jarige snorfietser uit Alkmaar stapte ondanks het onverzekerd rijden met zijn snorfiets en drankgebruik toch op zijn voertuig. Na herhaalde waarschuwingen is hij aangehouden op de Koningstraat/Gedempte Nieuwesloot rond 01.00 uur. Hij verzette zich hevig en moest geboeid worden vervoerd. Hij weigerde vervolgens mee te werken aan een ademanalyse test. Hij zal worden gedagvaard.

Hoorn, zaterdag 5 februari 2005.

Een 28-jarige autobestuurder uit Bovenkarspel werd rond 00.20 uur aangehouden op de Keern. Hij blies 505 ug/l. Dat komt hem te staan op een proces-verbaal. Ook een 24-jarige man uit Hoorn werd hier aangehouden, hij blies 450 ug/l. Op het Kerkplein is een 41-jarige bromfietser uit Hoorn aangehouden, hij blies 485 ug/l en krijgt een proces-verbaal. Hij viel op doordat hij zonder helm en verlichting reed.

Zwaag, zaterdag 5 februari 2005.

Op de Krijterslaan is een 50-jarige drankrijder aangehouden rond 02.00 uur. De man blies 505 ug/l en krijgt een proces-verbaal. Een 35-jarige man uit Zwaag werd op de Dorpsstraat aangehouden, hij blies 600 ug/l en moet daarom zijn rijbewijs inleveren. Ook zal hij worden gedagvaard.

Grootebroek, zaterdag 5 februari 2005.

Op de Esdoornlaan is een 28-jarige drankrijder aangehouden rond 04.15 uur. De man blies 685 ug/kl. Hij moest daarom zijn rijbewijs afgeven. Hij kan een dagvaarding thuis verwachten.

Drie verdachte aangehouden

Den Helder, zaterdag 5 februari 2005.

Drie Helderse mannen in de leeftijd van 18, 20 en 23 jaar zijn aangehouden rond middernacht. Zij zijn betrokken bij een opstootje aan de Horentensiastraat. De 18-jarige man had een breekijzer bij zich en is aangehouden op grond van de wet op verboden wapens. Tegen hem is pepperspray gebruikt. De twee andere mannen probeerden de aanhouding tegen te gaan en werden daarop eveneens aangehouden. Een van hen moest worden geboeid. Bij een van de verdachten werd een boksbeugel gevonden. Zij hebben allen de nacht doorgebracht op het politiebureau.

Politie zoekt getuigen van dodelijke aanrijding op Texel

Den Burg, zaterdag 5 februari 2005.

Op de kruising Pontweg/Rozendijk heeft op vrijdagavond rond 18.00 uur een dodelijke aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een fietsster. Een 22-jarige vrouw uit Utrecht stak als laatste van een groepje van vier fietsers de Pontweg over. Zij kwam uit de richting van Den Burg en sloeg vanaf het fietspad links af. Een 40-jarige automobilist uit Huizen, hij kwam uit de richting van de Koog en reed op de Pontweg, heeft de vrouw geschept met zijn auto. De vrouw is als gevolg van de aanrijding dodelijk gewond geraakt. De autobestuurder is in verzekering gesteld en wordt op maandag voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over deze dodelijke aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

Gewapende overval op bakkerij

Den Helder, zaterdag 5 februari 2005.

Rond 01.00 uur heeft een gewapende overval op een bakkerij aan de Wezenstraat plaats gevonden. Vier mannen met bivakmutsen overvielen drie medewerkers van het bedrijf, zij dreigden met een vuurwapen. De slachtoffers werden gedongen op hun buik in het kantoortje te liggen. De overvallers hebben de hele bakkerij doorzocht en hebben een geldbedrag meegenomen. Ze zijn ongeveer 15 minuten binnen geweest. De overvallers variëren in lengte van 1.70 tot 1.90 meter. Zij droegen allen bivakmutsen. De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van 01.00 uur iets opvallend hebben gezien rondom de Wezenstraat. Zij kunnen bellen met de politie in Den Helder via 0900-8844.

Man mishandeld

Alkmaar, zaterdag 5 februari 2005.

Een 18-jarige man uit Sint Pancras is aangehouden nadat hij en nog vier anderen een 25-jarige man uit Alkmaar in elkaar hadden geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd en is voor controle naar het MCA gebracht. De verdachte is ingesloten.

Huiselijk geweld

Den Helder, zaterdag 5 februari 2005.

Een 43-jarige man uit Den Helder is aangehouden rond 05.15 uur nadat hij zijn partner had mishandeld. De man is voor de nacht ingesloten op het bureau.

Diefstal autos

Alkmaar, vrijdag 4 februari 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag is een rode Ford Escort gestolen van de Dr. Scheylaan. De auto voert het kenteken DZ-XF-83.

Noord-Scharwoude, zaterdag 5 februari 2005.

Een zwarte Golf is gestolen van de Anna van Saksenstraat tussen 00.30 en 07.30 uur. De auto voert het kenteken XF-81-SJ.

Alkmaar, zaterdag 5 februari 2005.

Een blauwe Opel Corsa is gestolen in de nacht van vrijdag op zaterdag. De auto stond op de Thomas A. Kempislaan en voert het kenteken NG-64-GR. Ook op de G.A. Holzmuller-Teengsstraat is een auto gestolen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het betreft een rode Fiat Uno met kenteken DT-NX-47.

Diefstal woning

Heerhugowaard, zaterdag 5 februari 2005.

In een woning aan de Stellingmolen is ingebroken tussen 02.30 en 10.00 uur. Een raam aan de achterkant van de woning is geforceerd waardoor de inbreker kon binnen komen. Gestolen zijn een telefoon, videocamera met statief en een tas.