Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 5 februari

* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN, VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - De politie van het district de Noordhoek heeft vrijdagavond en een deel van de -nacht een actie preventief fouilleren gehouden. De actie vond plaats op verschillende locaties zoals de Tollenstraat, Noordsingel, Louwerslootstraat, Teilingerstraat en het Noordplein. In totaal werden 268 mensen gefouilleerd en 137 auto's gecontroleerd. Er zijn negen mensen aangehouden, waarvan vier voor de Wet wapens en Munitie. Vier andere verdachten zijn naar een politiebureau gebracht voor overtreding van de Opiumwet en één verdachte is ingesloten in verband met een signalering. Drie steekwapens en een slagwapen werden in beslag genomen. De politie van het district West heeft vrijdagavond een actie preventief fouilleren gehouden onder andere op de Coolhaven, Nieuwe Binnenweg, Heemraadsplein en Nozemanstraat. In totaal werden ruim 200 mensen gefouilleerd en 40 auto's gecontroleerd. Op de Coolhaven werd bij een fouillering een geladen vuurwapen in beslag genomen. Verder zijn er een aantal messen gevonden en eveneens in beslag genomen. In totaal zijn zes mensen aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie en een aantal andere zaken. In vier horecagelegenheden zijn in totaal 50 mensen gefouilleerd.


* VROUW DOOR GEWELD OM HET LEVEN GEBRACHT, VERDACHTE AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg heeft een 42-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Hij wordt verdacht zijn 76-jarige moeder om het leven te hebben gebracht. In de nacht van vrijdag op zaterdag, om even na het middernachtelijk uur, kwam er bij de politie een melding binnen dat een man met een hond het verkeer stond te regelen op het kruispunt Marnixlaan - Marathonlaan. De zeer verwarde man trof men aan op de Bilitonlaan. Hij werd overgebracht naar een politiebureau waar hij vertelde dat hij z'n moeder om het leven had gebracht. Bij een onderzoek in de woning aan de Vossiusstraat vond men het stoffelijk overschot van de vrouw. Ze was door geweld om het leven gebracht. Op het lichaam wordt sectie verricht om de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in naar de achtergronden van dit ernstige misdrijf.


* GEWONDE BIJ SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Een 30-jarige man uit Rotterdam is zaterdagmorgen vroeg gewond geraakt bij een schietpartij in de 2e Rosestraat. De aanleiding voor het geweld was een onenigheid over geld tussen een 24-jarige Rotterdammer en twee mannen. Vannacht kwamen ze elkaar, rond één uur, in de 2e Rosestraat weer tegen en laaide de ruzie weer op. Op een gegeven moment stond de 24-jarige man een sigaret te roken en werd er op hem geschoten. Hij werd niet geraakt, maar wel een ander, de 30-jarige Rotterdammer, die er niets mee te maken had. Hij is met een wond in z'n zij overgebracht naar een ziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de dader(s) van de schietpartij.