Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 5 februari 2005

Politie houdt man aan voor vernieling

STEENBERGEN: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 29-jarige man uit Steenbergen aangehouden voor vernieling. Hij was door een familielid uit het huis gezet vanwege zijn irritante gedrag. Hierop is de verdachte het huis gaan vernielen door o.a. met straatklinkers te gooien. De politie heeft de man aangesproken op zijn gedrag maar hij wilde de klinkers niet loslaten. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Poging inbraak in bedrijf

HALSTEREN: In de nacht van vrijdag op zaterdag is geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Canadaweg. De dader(s) heeft enkele ruiten gebroken maar is vermoedelijk gestoord door het luidalarm wat is afgegaan.

Jonge winkeldiefjes

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag zijn in een winkel aan de Zuivelstraat twee minderjarige meisjes betrapt op winkeldiefstal. Zij verlieten de winkel en hierop ging het alarm af. Het personeel heeft de meisjes aangesproken en het bleek dat ze schoenen mee hadden genomen zonder af te rekenen. De politie heeft de jongedames meegenomen naar het bureau en ze krijgen een verwijzing naar buro Halt.

Rijden zonder rijbewijs en valse naam opgeven

OUDENBOSCH: Vrijdagmiddag is een 23-jarige inwoner van Oudenbosch bekeurd omdat hij met een auto reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bij de controle gaf hij een valse naam op en liet een vervalst rijbewijs zien. De Oudenboschenaar is aangehouden en kon na verhoor weer te voet verder gaan.

Kentekenplaat leidt naar doorrijder na aanrijding

SINT WILLEBRORD: In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een ongeval op de Dorpsstraat waarbij een geparkeerde auto zwaar werd beschadigd. De veroorzaker, een 40-jarige man uit Sint Willebrord, ging er met hoge snelheid vandoor. Echter de voorbumper met daarop het kenteken van zijn voertuig was op de plaats van de aanrijding achter gebleven. Bij zijn woning zag de politie een zwaar beschadigde auto staan en sprak de eigenaar aan, die bezig was het voertuig schoon te maken. Hij probeerde nog de aanrijding te ontkennen, doch dat mocht niet baten. Bij onderzoek bleek tevens dat hij geen geldig rijbewijs had. De politie heeft een proces verbaal opgemaakt.

Serie auto inbraken

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag zijn in het centrum en in de omgeving van het Dr. van Dregtplein verschillende autos open gebroken. De buit bestond hoofdzakelijk uit radios met toebehoren.

Politie onderzoekt woning inbraak

ROOSENDAAL: Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Dr. Schaepmanlaan. De dader is binnengekomen door de schuifpui open te breken. De gehele woning is doorzocht. Het is nog onduidelijk wat er is meegenomen. De politie heeft de sporen vastgelegd en stelt een onderzoek in.

Mishandeling

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden omdat hij bij een 18-jarige stadsgenoot enkele tanden uit zijn mond sloeg in een horecagelegenheid op de Markt. De precieze toedracht is nog onduidelijk maar de verdachte heeft het slachtoffer meerdere malen flink in het gezicht geslagen. De verdachte is voor het onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moest medisch worden behandeld en heeft aangifte gedaan.

Politie grijpt vechtende man in de kraag

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een 21- jarige en 22-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden omdat zij deelnamen aan een vechtpartij. De een wilde wraak nemen op een groep en ging die te lijf. Toen hij daarvoor door de politie werd aangehouden, verzette hij zich stevig en werd daarbij geholpen door een vriend. Beide zijn aangehouden en ingesloten.

Auteur: Karen de Groot