Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 5 februari 2005

Politie grijpt in bij uit de hand gelopen carnavalsfeest

ETTEN-LEUR: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een carnavalsfeest in de kantine van een voetbalclub aan de Olympia uit de hand gelopen. Diverse schermutselingen hebben binnen plaatsgevonden en vervolgens zijn diverse vechtpartijtjes buiten ontstaan. De politie was uiteindelijk genoodzaakt in te grijpen. De hele binnenplaats is schoongeveegd en twee personen zijn aangehouden. Een 20-jarige man uit Etten-Leur is aangehouden voor mishandeling omdat hij een andere persoon sloeg. Een andere 20-jarige man is aangehouden omdat hij het nodig vond de agenten ter plaatse te beledigen.

Rustige horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het vrij rustig in het centrum. Wel waren er grote groepen van boven de rivieren niet verkleed. Sommigen vonden het gek dat zij bijna nergens binnenkwamen. Op de Pasbaan zagen de agenten een man met hoge snelheid tegemoet komen terwijl het eenrichtingsverkeer betrof. De 44-jarige man uit Breda kreeg een stopteken en rook flink naar alcohol. Op het bureau blies hij 550 ug/l en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uren. In het centrum heerste een feestelijke stemming. Een aantal mensen begreep de regels van Breda niet helemaal en stonden te urineren in de Potkansteeg. Een 24-jarige man uit Amsterdam gaf een valse naam op en had geen ID-bewijs bij zich. Hij kreeg drie keer een procesverbaal. Verder zijn er nog 4 bekeuringen uitgedeeld namelijk 2x voor wildplassen en 2x voor fout parkeren.

Politie houdt tweede verdachte beroving aan

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag nog een tweede verdachte aangehouden voor een beroving aan de Ganzerik. Van een 17-jarige jongen is 3 februari jl. met geweld van zijn scooter beroofd. Het gaat om een 21-jarige man uit Breda. Hij is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

BREDA: Een 40-jarige man uit Breda is in de nacht van vrijdag op zondag aangehouden voor huiselijk geweld. In de loop van de avond had zich in de relationele sfeer problemen voorgedaan. Dit liep uit de hand en de politie is ingeschakeld. De vrouw heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. De man is ingesloten op het politiebureau.

Auto te water

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen agenten een auto aan die vanuit de Brasschaatstraat rechtdoor de vijver in was gereden aan de Groene Dijk. Een van de agenten is in het water gegaan om te zien of er nog inzittenden inzaten. Ook heeft de brandweer nog gekeken in het water. Er zijn geen inzittenden meer aangetroffen maar wel een paar natte voetstappen. De politie gaat de eigenaar van de auto benaderen om nadere toelichting.

Politie houdt man aan die wilde overnachten in leegstaand pand

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag trof de politie in een leegstaand pand een 40- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij had een ruit verbroken en wilde overnachten in de Archimedesstraat. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Autoslotvernieler aangehouden

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag zaten in de van Voorst tot Voorst straat drie personen te posten. Al meerdere malen was het slot van de auto van de aangeefster vernield. Ter plaatse is een 77-jarige man aangetroffen. Hij deed de vernielingen met luciferstokjes en had deze nu ook bij zich en bekende de vernielingen aan de politie. Hij deelde mee de kosten van eerdere vernielingen a 250 euro te betalen en dit heeft hij op het bureau gedaan.

Auteur: Karen de Groot