Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 februari 2005


Borculo - bestelbusje uitgebrand


De VW Transporter van een 44 jarige inwoner uit Borculo is vannacht door brand zwaar beschadigd. De bus stond aan de van Raesfeltstraat en rond 04.20 uur werden de bewoners wakker en zagen en beginnende brand. De brandweer werd gebeld, die het vuur bluste. Een in de loop van de ochtend ingesteld buurtonderzoek leverde geen duidelijkheid op over de oorzaak.


Winterswijk - politie neemt auto en rijbewijs in van snelheidsovertreder


Een 36-jarige automobilist uit Ottenstein heeft vrijdagavond zijn auto en rijbewijs bij de politie mogen inleveren nadat hij tussen Aalten en Winterswijk op onverantwoord rijgedrag werd betrapt. Agenten in een onopvallende politieauto reden rond 22.55 uur over de N 318 richting Winterwijk toen zij door een auto met hoge snelheid werden ingehaald. De bestuurder reed via de voorsorteervakken en passeerde en passant een andere auto.
De aandacht van de agenten was direct getrokken en zij volgden de auto, waarbij de snelheid tot 160 km opliep. Onderweg haalde de man zelfs in onoverzichtelijke bochten auto's in en had duidelijk lak aan al verkeersregels. Inmiddels hadden de agenten via de mobilofoon hun Winterswijkse collega's gewaarschuwd en op de Rondweg Zuid kon men de man later stoppen. Hij was zich terdege bewust van zijn overtredingen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --