Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


5 februari 2005


Epe - pakjes sap in plaats van navigatiesysteem


Een 29-jarige Epenaar heeft aangifte gedaan van oplichting. Via een verkoopsite op internet had hij een navigatieset gekocht. De set werd hem onder rembours aangeboden en na opening van het pakket bleken er pakjes frisdrank in te zitten. De benadeelde heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.


Wezep - jongeman met drank op aangehouden


De politie heeft vrijdagavond laat op de Stationsweg een 16-jarige jongen uit Wezep aangehouden voor het rijden onder invloed op z'n snorfiets. Agenten zagen, dat de jongeman een fietser voorttrok en lieten hen stoppen. Bij aanspreken bleek de jongeman te hebben gedronken en op het politiebureau blies hij 1.2 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt


Harderwijk - beginnende bestuurder met drank op.
Vannacht, even na middernacht controleerden agenten een Clarrendallaan een 19-jarige jongeman uit die plaats. Hij bleek te hebben gedronken en op het politiebureau blies hij1.0
promille. Met een boete en een rijverbod is hij later heengezonden.


Harderwijk- wachtenden U 2 bekogeld met stenen


De politie heeft zaterdagochtend rond 04.50 uur een 24-jarige Harderwijker aangehouden nadat hij wachtende fans van U 2 op de Hoogstraat met stenen had bekogeld. Een groepje had bij het postkantoor post gevat i.v.m. met de kaartverkoop en werd lastig gevallen door de jongeman. Toen men hem hierop aansprak ging hij er vandoor en gooide even later stenen naar de groep wachtenden. Eén van hen, een 33-jarige plaatsgenoot werd hard geraakt op z'n pols en deed later aangifte.
De jongeman was inmiddels weggelopen, maar zijn identiteit was bekend. Agenten hoopten hem thuis aan te treffen, maar daar was hij al weer verdwenen, kennelijk om nogmaals verhaal te gaan halen. Dit bleek te kloppen, maar nu was hij overmeesterd en was hij tijdens zijn vlucht op z'n gezicht gevallen. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp en daarna is hij in een politiecel in Apeldoorn ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --