Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


5 februari 2005


Teuge - inbraak


Onbekenden hebben ingebroken bij het kantoorgedeelte van een bedrijf aan de Zanden. Een deur werd geforceerd, waarna het pand werd doorzocht naar geld. Kasten werden geforceerd en de inbrekers hebben een kluis geforceerd. De daarin aanwezige dollars hebben zij meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Terwolde - 5 bestuurders te hard

Naar aanleiding van klachten over het rijgedrag van automobilisten op de Bandijk is daar vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. 5 bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km per uur en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur. De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.


Zutphen- man verdacht van diefstal fiets


De politie heeft zaterdagochtend op de Houtwal, vlakbij het politiebureau een 26-jarige Zutphenaar aangehouden as verdacht van diefstal van een fiets. De agenten zagen de man met een fiets op z'n schouder lopen. Hierover aangesproken werd in eerste instantie een wazig verhaal afgelegd. Toen hij en zijn maat op het politiebureau aan de tand werden gevoeld bekende de man, dat zijn fiets in de binnenstad was gestolen en hij een ander exemplaar had meegenomen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal `en lopend naar huis gegaan.


Gorssel - trio verdacht van vernielingen


Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Dit gezegde was van toepassing op drie knapen uit Gorssel/Deventer die op zaterdag 15 januari even na middernacht op de Meidoornstraat spiegels van auto's trapten. Een getuige ging achter de jongens aan en noteerde de naam. De politie kreeg de gegevens en stelde een onderzoek in. Stuk voor stuk werden de puzzelstukjes in elkaar gepast en na diverse getuigen en jongeren te hebben verhoord werd het trio vrijdag aan het politiebureau ontboden en verhoord. Hier legden zij een verklaring af over hun aandeel van de vernieling van drie autospiegels een brievenbus en bermpaaltjes. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en over de afhandeling worden afspraken met justitie gemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --