Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurders op de bon

Regio 05-02-2005 - (09)

* Velddriel Een 38-jarige Tielenaar werd zaterdagmorgen op de Mgr. Verhoeksstraat rond 00.15 uur betrapt terwijl hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Bij nader onderzoek bleek de man in december 2004 ook al betrapt te zijn voor hetzelfde feit en toen was zijn rijbewijs ingenomen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij analyse van zijn adem bleek dat hij 615 Ug/l blies terwijl de limiet 220 Ug/l is. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Ook zijn auto is in beslag genomen. * Nijmegen Een 52-jarige man uit Beuningen is zaterdagmorgen op het Joris Ivensplein rond 01.30 uur aangehouden omdat ook hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau om zijn adem te analyseren. Hij weigerde echter aan dit onderzoek zijn medewerking te verlenen. Dat leverde naast overtreding van artikel 8 van de Wegenverkeerswet nog een afzonderlijk misdrijf op waarvoor tevens proces-verbaal opgemaakt is. Voorts is het rijbewijs van de man ingevorderd. * Opheusden Een 19-jarige man uit Opheusden werd betrapt toen hij zaterdagmorgen rond 01.40 uur zonder helm op zijn bromfiets over de Fazantstraat reed. Daarbij bleek dat de man ook gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij analyse van zijn adem bleek hij 245 Ug/l te blazen terwijl 220 Ug/l de limiet is. De politie heeft voor deze twee feiten proces-verbaal tegen de man opgemaakt.
* Nijmegen Op het Kelfkensbos werd zaterdagmorgen rond 02.25 uur een 55-jarige man uit Ubbergen als bestuurder van een auto betrapt terwijl hij dronken was. Hij werd aangehouden en blies 620 Ug/l. Hij verklaarde kort voor zijn aanhouding drie glazen bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.
* Wamel Een 49-jarige man uit Puiflijk werd zaterdagmorgen rond 03.05 uur op de Parkenstraat betrapt terwijl hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een ademanalyse. Daarbij blies de man 685 Ug/l. Ook van hem is het rijbewijs ingenomen. Hij weigerde een verklaring af te leggen. Er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.
* Tiel Een 20-jarige Liendenaar die zaterdagmorgen rond 04.25 uur in zijn auto over de Rechtbankstraat reed werd gecontroleerd. Hij rook naar het gebruik van alcohol. Hij moest blazen maar werkte daar niet behoorlijk aan mee. Daarom werd hij aangehouden en op het politiebureau werd zijn adem afdoende geanalyseerd. Hij blies 305 Ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.