Digitale Gemeente Houten

Wellicht hoorzitting over problemen warmtepompen

zaterdag 5 februari 2005 - Bron: redactie SDGH

De fractie van GroenLinks in Houten gaat wellicht een hoorzitting organiseren over de problemen met de warmtepompen in de wijk Hofstad 1 in Houten. De partij is momenteel aan het inventariseren of hiervoor, in tegenstelling tot bij de andere politieke partijen, voldoende draagvlak is onder benadeelden. Tijdens de fractievergadering van as. maandag besluit GroenLinks hierover.

De problemen met de warmtepompen bestaan al sinds oplevering van de woningen in het project Palladium in de wijk Hofstad 1. Met een aardwarmte-installatie worden zon 280 huizen verwarmd door winning van aardwarmte uit een diepere aardlaag. Bewoners klagen over groen en bruin water wat uit kranen komt, gesprongen koppelingen en over woningen die niet warm te krijgen zijn of waar problemen zijn met het koelsysteem.

In december 2004 liet de gemeente weten dat zij als procesbegeleider was opgetreden en dat de problemen waren opgelost. Volgens de gemeente bleek uit de eindrapportage "dat het comfortsysteem in Hofstad I nu naar behoren functioneert en lijkt het ook in kwalitatief opzicht een aanvaardbaar niveau te hebben bereikt." Bouwer BAM heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de wijk en Eneco is beheerder van het systeem.

Verschillende bewoners hebben echter nog steeds problemen met de installatie en zijn het oneens met de conclusie uit het eindrapport. Daarnaast klaagt men over de hoge energiekosten. Hierover heeft Houtens Belang in december 2004 vragen gesteld aan het college. Volgens GroenLinks zijn er inmiddels tientallen klachten binnengekomen over de werking van de warmtepompen. De partij roept benadeelden op te laten weten of zij een hoorzitting willen of niet. Ze kunnen dit melden op groenlinks@houten.com

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).