Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (5/2)

TILBURG, 5 februari 2005

Dronken automobilist rijdt door na ongeval

TILBURG: Op vrijdagmiddag 4 februari werd de politie rond 17.30 uur geroepen bij een verkeersongeval aan de Groenstraat. Daar was een 66-jarige vrouw aangereden door een automobilist. De vrouw stak met haar winkelwagentje de weg over, toen zij aangereden werd door een auto die de hoek om kwam. De automobilist reed na het ongeval door zonder zijn identiteit bekend te maken. Een oplettende getuige had echter zijn kenteken genoteerd.
De vrouw was ten val gekomen en gewond geraakt aan haar been. Op basis van het kenteken kon de politie de verdacht enige tijd later arresteren. De 45-jarige inwoner van Goirle was onder invloed van alcohol. Hij weigerde in eerste instantie om mee te werken aan een bloedproef. Toen hij in de gaten kreeg dat hij daarvoor een flinke straf riskeerde, liet hij alsnog bloed afnemen. Dit bloedmonster wordt momenteel onderzocht op het bloedalcoholpromillage door het Nederlands Forensisch Instituut.

Agressieve ex-man opgepakt

GOIRLE: De politie arresteerde op vrijdagavond 4 februari een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij maakte rond 22.00 uur amok bij het huis van zijn ex-vrouw en drong de woning binnen. Toen zijn ex-vrouw vroeg om het huis te verlaten, mishandelde hij de vrouw. Ze kreeg een vuistslag in haar maag, zo verklaarde de vrouw. Daarna sloeg de man een ruit van de voordeur kapot. De politie pakte de man op in de directe nabijheid van de woning. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Er is proces-verbaal tegen hem op gemaakt.

Burgers arresteren fietsendief

TILBURG: Getuigen zagen dat een man een fiets op zijn schouder droeg, nog op slot stond. Toen de getuigen de man aanspraken, vertelde hij dat hij zijn sleuteltje kwijt was. Toen de getuigen aan de verdachte vroeg of hij even mee naar de politie liep om zijn naam te noteren rende hij weg en liet de fiets achter. De getuigen renden achter de verdachte aan, arresteerden hem en droegen hem over aan de politie. De 23-jarige Tilburger moest mee naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Dit voorval gebeurde op zaterdag 5 februari om 04.15 uur in de Piusstraat.

Arrestatie na vechtpartij

OISTERWIJK: In de nacht van vrijdag 4 februari op zaterdag 5 februari kwam het tot een handgemeen in de Dorpsstraat. Surveillerende agenten zagen hoe twee jongens met elkaar op de vuist gingen. Eén van hen kwam op de grond terecht, waarbij de ander op hem in schopte. De agenten arresteerden de schoppende knul. Dit betreft een 17-jarige jongen uit Oisterwijk. De andere jongen is een ook 17-jaar oud en komt ook uit Oisterwijk. Hij liep twee losse tanden en een kapotte lip op en moest zich daarvoor onder doktersbehandeling stellen. De verdachte kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting.

Dronken achter het stuur: rijbewijs kwijt

TILBURG: In de nacht van vrijdag 4 februari op zaterdag 5 februari controleerde de politie op de Ringbaan-West de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.20 uur. De 32-jarige Tilburger had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 675 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. De man moest zijn rijbewijs direct inleveren en kreeg een rijverbod van 7uur opgelegd. De verdachte is om 02.30 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Bikers arresteren vechtersbazen op heterdaad

TILBURG: Een vermoedelijk een gebroken jukbeen en een gebroken arm, danwel schouder uit de kom was het gevolg van geweld dat plaatsvond het Piusplein op zaterdag 5 februari om 03.40 uur. Het overkwam een 22-jarige inwoner van Goirle. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Leden van het politie bikersteam arresteerden vrijwel direct de verdachte, een 23-jarige Tilburger. Hij is recent eerder met politie en justitie in aanraking geweest voor vechtpartijen. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.
Ongeveer gelijktijdig kreeg een 18-jarige inwoner van Tilburg een vuistslag op zijn oog. Ook dat gebeurde op het Piusplein. Degene die de klap uitdeelde is ook door het bikerteam gearresteerd. Het betreft een 18-jarige Tilburger. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt terzake mishandeling.
Over de toedracht van het geweld lopen de mening uiteen. Het is op dit moment ook nog niet duidelijk of de twee mishandelingen verband houden met elkaar.

Auteur: Jeroen Steenmeijer