Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (5/2)

OOSTERHOUT NB, 5 februari 2005

Zakkenrollers op heterdaad gepakt

RAAMSDONKSVEER: Op vrijdagmiddag 4 februari zijn vijf personen opgepakt op verdenking van zakkenrollerij. Het gaat om drie vrouwen en twee mannen. De politie was al langer op zoek naar dit vijftal. Vrijdagmiddag rond 15.30 uur zag het winkelpersoneel het vijftal in de winkel en waarschuwde direct de politie. Inmiddels hadden de zakkenrollers al kans gezien om een portemonnee te stelen van een winkelende vrouw. Na hun aanhouding ontkenden de verdachten de diefstal. Op beelden van de bewakingscamera van de winkel is echter duidelijk te zien de drie vrouwen hun slachtoffer insluiten en kort daarna weglopen met de portemonnee van het slachtoffer. Omdat de daders in de gaten kregen dat er op hen gelet werd, ontdeden zij zich in de winkel van de gestolen portemonnee. De portemonnee is door het winkelpersoneel terug gegeven aan het slachtoffer. De personalia van het slachtoffer zijn echter niet bekend. Graag komt de politie in contact met deze vrouw. Zij kan zich met de politie in verbinding stellen via 0900-8844. Uit onderzoek is gebleken dat de aangehouden verdachten geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. Om die reden zijn ze overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Winkelpersoneel en klant arresteren winkeldief

OOSTERHOUT: Op vrijdag 4 februari werd een inwoner uit Litouwen op de Oostpolderweg te aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man verliet de winkel met gestolen batterijen. Toen hij om 12.40 uur de detectiepoortjes passeerde, trad het alarm in werking. Hij deed een poging om aan het winkelpersoneel te ontsnappen. Dat lukte niet omdat er juist een medewerker op de fiets arriveerde. Ook een klant hielp bij deze arrestatie. De man is overgedragen aan de politie en moest mee naar het politiebureau te Oosterhout. Daar bleek dat de man die een goede bekende was van politie en justitie. Hij is voor verder onderzoek aan de vreemdelingenpolitie overgedragen.

Rijbewijs ingevorderd van snelheidsduivel

EETHEN: Vrijdagmiddag 4 februari reed een 48-jarige automobilist uit Dussen met 106 km/u door de bebouwde kom van Eethen. Dat gebeurde rond 15.30 uur op de Provincialeweg Zuid. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De man werd betrapt door een agent van het Verkeershandhavingsteam en hij mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg de man uiteraard een proces-verbaal.

Politie onderzoekt woninginbraken

KAATSHEUVEL: Op vrijdagavond 4 februari is er in woningen aan het Keteldiep en de Grevelingen te Kaatsheuvel ingebroken. Aan de Grevelingen kwam de inbreker binnen door via een balkon een deur te bereiken. Deze deur werd geforceerd. Het is onbekend wat er precies gestolen is. Aan het Keteldiep forceerde de dader een zolderraam. Deze bewoners werden drie weken geleden (8 januari) ook al de dupe bij een woninginbraak. Ook hier is nog niet exact bekend wat er gestolen is. De technische recherche verrichtte op beide adressen een sporenonderzoek.

WAALWIJK: Ook in Waalwijk waren woninginbrekers actief op vrijdagmiddag en vrijdagavond 4 februari. Twee woningen aan respectievelijk de Zonnedauwstraat en de Venkelstraat kregen ongewenst bezoek. In beide gevallen forceerde de nog onbekende dader een raam om binnen te komen. Door de politie worden naast sporenonderzoeken, ook nog buurtonderzoeken gehouden. Nog niet bekend is wat de buit bedroeg.

Veelpleger ingesloten voor winkeldiefstal.

WAALWIJK: Op vrijdagmiddag 4 februari zag een medewerker van een supermarkt aan de Grotestraat dat een man drie kratten emballage stal en die vervolgens inleverde inleverpunt voor emballage. Het totaalbedrag van de ingeleverde kratten en flessen betrof 27,-. De 26-jarige man uit Sprang-Capelle werd opgepakt en overgedragen aan de politie. De verdachte is één van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste een proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Op 1 februari 2004 zijn het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg gestart met een gezamenlijke, sluitende aanpak van deze veelplegers. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Politie controleert op alcoholgebruik in het verkeer

DORST: Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant heeft op vrijdag 4 februari 2005 tussen 17.45 en 21.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Rijksweg te Dorst. In totaal zijn 147 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Eén bestuurder, een 40-jarige man uit Dorst, werd aangehouden en bleek na ademanalyse een uitslag van 705 ug/l te hebben. Hiermee kwam hij ruim boven de wettelijk toegestane grens van 220 ug/l uit. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en een proces-verbaal. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

HOOGE ZWALUWE: Op zaterdag 05 februari controleerden agenten een automobilist op de Burgemeester Godwaldtstraat in Hooge Zwaluwe. De 33-jarige bestuurder, afkomstig uit Hooge Zwaluwe had teveel gedronken en zat toch achter het stuur van zijn auto. De ademanalyse gaf een uitslag van 780 ug/l. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uren naar huis gestuurd. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd tot de rechter deze zaak behandeld.

WERKENDAM Ook een 58-jarige automobilist uit Werkendam zat met een slok op achter het stuur. Hij werd op zaterdag 5 februari om 00.45 uur betrapt op de Raadhuislaan. Naast een proces-verbaal is een rijverbod van 5 uren opgelegd. Dit gebeurde omdat de ademanalyse een uitslag van 485 ug/l gaf.

DONGEN: Op vrijdagavond 4 februari werd tijdens een routinecontrole een 46-jarige automobilist betrapt tijden het rijden onder invloed. Dat gebeurde rond 19.00 uur op de Kanaalstraat. De Dongenaar moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 305 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 2 uur opgelegd. De verdachte is om 21.15 uur weer in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole

DONGEN / S-GRAVENMOER: De radarauto van de politie stond op vrijdag 4 februari in Dongen en s-Gravenmoer een snelheidscontrole gehouden. De resultaten:
Locatie controle: Mgr.Nolenslaan in Dongen (maximumsnelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 10.00 uur tot 12.00 uur
Aantal passanten: 803
Aantal overtreders: 73
Hoogste snelheid: 72 km/u

Locatie controle: Vennen in Dongen (maximumsnelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 13.05 uur tot 15.05 uur
Aantal passanten : 652
Overtredingen : 65
Hoogste snelheid : 113 km/u

Locatie controle: Hoofdstraat te 's-Gravenmoer (maximumsnelheid 50 km/u)
Tijdstip controle: van 15.30 uur tot 17.00 uur
Aantal passanten: 722
Overtredingen: 35
Hoogste snelheid: 81 km/u

Auteur: Jeroen Steenmeijer