Politie Zeeland


W-876-2005 Onder invloed Middelburg

Op de Dam in Middelburg is vannacht rond 01.23 uur een 43-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed in zijn auto terwijl hij bijna drie maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij mag zich binnenkort voor de rechter voor zijn gedrag verantwoorden.
Ook werd omstreeks 01.25 uur het rijbewijs van een 48-jarige vrouw uit Middelburg ingevorderd. Dit omdat zij weigerde een blaastest af te leggen. Bij weigering wordt de zwaarste straf opgelegd.
Op de Overloper in Middelburg werd vannacht, omstreeks 01.37 uur, een 25-jarige Middelburgse bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.
Op de Loskade werd omstreeks 04.22 uur een 20-jarige Middelburgse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.


Z-877-2005 Onder invloed Clinge

Op de 's-Gravenstraat in Clinge is vannacht rond 01.37 uur een 30-jarige man uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding.
Ook in Terneuzen, op de Axelsestraat, werd omstreeks 04.25 uur een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De 34-jarige man, afkomstig uit Terneuzen, reed in zijn auto terwijl hij meer dan twee maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring mee naar huis.

W-878-2005 Vernieling auto Vlissingen
Vannacht rond 01.57 uur is een personenauto vernield in Vlissingen.
Rond dat tijdstip werd de vernieling ontdekt. De auto had geparkeerd gestaan vanaf 22.00 uur. Er werd een houten balk door een van de achterruiten gegooid en een fiets werd op de motorkap gegooid. Een schadebedrag is nog onbekend. De politie onderzoekt de zaak verder.

W-879-2005 Bekeurd
Op de Penninghoeksingel in Middelburg is een 27-jarige Middelburger bekeurd omdat hij een geopend flesje bier bij zich had.
Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Middelburg is dit in deze gemeente verboden. Hij kreeg een boete van 45 euro.

Z-880-2005 Ingebroken in bedrijf Zaamslag
Bij een inbraak in een bedrijf aan het Veer in Zaamslag zijn gisternacht o.a. buitenboordmotoren en een geldkist met een onbekend geldbedrag weggenomen.
De inbraak werd rond 04.42 uur ontdekt. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door de toegang te forceren. Een schadebedrag is nog onbekend.